Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jul.2024, 18:46

Danas za ručak spremamo punjeni patlidžan

Ako želite nešto stvarno preukusno, onda napravite punjeni patlidžan. Možete ga praviti sa mlevenim mesom, ili sa gljivama i povrćem.
Postoji bezbroj načina za pripremu ovog fantastičnog jela (bez njega se ne može zamisliti orijentalna kuhinja). Osim sa mlevenom junetinom, patlidžan možete puniti i svinjskim mesom ili mlevenom piletinom. A možete napraviti i vegetarijansku varijantu sa povrćem i pečurkama. Taj recept ćemo objaviti nekom drugom prilikom – i on je preukusan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Kako se priprema punjeni patlidžan Na instagramu smo pronašli savršen recept za punjeni patlidžan:

Članak se nastavlja posle reklama


Sastojci:
3 velika patlidžana 200-220 g mlevene junetine  1 zelena ljuta papričica  1/4 crvene ljute papričice 1 manja glavica crnog luka 1 paradajz 3 veća čeri paradajza 2 kašike ulja 1/2 kašike paradajz paste  1,5 kašičica soli 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera 1 kašičica aleve paprike 2-3 grančice peršuna 1/2 šolje vode 3 krompira malo narendanog punomasnog sira malo iseckanog svežeg peršuna Sos:

Članak se nastavlja posle reklama


2 kašičice paradajz paste 1 šolja vrele vode 1 kašičica soli 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera Priprema:
Prepolovite patlidžane po dužini i potopite u slanu vodu 30 minuta. Osušite. Krompir iseckati i poređati sa patlidžanima na pleh. Premažite uljem. Peći na 200°C 20 min dok ne omekša. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mlevenu junetinu i dinstajte sve dok ne promeni boju. Zatim dodajte iseckanu zelenu i crvenu ljutu papriku, paradajz, paradajz pastu, vodu i začine. Kuvajte 4-5 min. Umešajte peršun. Pečene patlidžane filovati junećom smesom. Odozgo stavite kriške paradajza ili polovine čeri paradajza. Pomešajte sastojke za sos i sipajte oko patlidžana. Peći na 185°C 20-25 min. Dodajte narendan sir u krompir pre završetka. Prijatno!

Članak se nastavlja posle reklama



from_my_point_of_view/gettyimages.co.uk


Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.