
Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Jul.2024, 14:01
Danas za ručak spremamo punjeni patlidžan
Ako želite nešto stvarno preukusno, onda napravite punjeni patlidžan. Možete ga praviti sa mlevenim mesom, ili sa gljivama i povrćem. Postoji bezbroj načina za pripremu ovog fantastičnog jela (bez njega se ne može zamisliti orijentalna kuhinja). Osim sa mlevenom junetinom, patlidžan možete puniti i svinjskim mesom ili mlevenom piletinom. A možete napraviti i vegetarijansku varijantu sa povrćem i pečurkama. Taj recept ćemo objaviti nekom drugom prilikom – i on je preukusan. Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << priprema punjeni patlidžan Na instagramu smo pronašli savršen recept za punjeni patlidžan: View this post on Instagram A post shared by HealthyFoodRecipes (@cleanrecipecreations) Sastojci: 3 velika patlidžana 200-220 g mlevene junetine 1 zelena ljuta papričica 1/4 crvene ljute papričice 1 manja glavica crnog luka 1 paradajz 3 veća čeri paradajza 2 kašike ulja 1/2 kašike paradajz paste 1,5 kašičica soli 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera 1 kašičica aleve paprike 2-3 grančice peršuna 1/2 šolje vode 3 krompira malo narendanog punomasnog sira malo iseckanog svežeg peršuna Sos: 2 kašičice paradajz paste 1 šolja vrele vode 1 kašičica soli 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera Priprema: Prepolovite patlidžane po dužini i potopite u slanu vodu 30 minuta. Osušite. Krompir iseckati i poređati sa patlidžanima na pleh. Premažite uljem. Peći na 200°C 20 min dok ne omekša. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mlevenu junetinu i dinstajte sve dok ne promeni boju. Zatim dodajte iseckanu zelenu i crvenu ljutu papriku, paradajz, paradajz pastu, vodu i začine. Kuvajte 4-5 min. Umešajte peršun. Pečene patlidžane filovati junećom smesom. Odozgo stavite kriške paradajza ili polovine čeri paradajza. Pomešajte sastojke za sos i sipajte oko patlidžana. Peći na 185°C 20-25 min. Dodajte narendan sir u krompir pre završetka. Prijatno! from_my_point_of_view/gettyimages.co.ukThe post Danas za ručak spremamo punjeni patlidžan appeared first on Lepota i zdravlje.
Nastavak na Lepota i zdravlje...