Danas za ručak spremamo punjeni patlidžan

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Jul.2024, 14:01

Danas za ručak spremamo punjeni patlidžan

Ako želite nešto stvarno preukusno, onda napravite punjeni patlidžan. Možete ga praviti sa mlevenim mesom, ili sa gljivama i povrćem. Postoji bezbroj načina za pripremu ovog fantastičnog jela (bez njega se ne može zamisliti orijentalna kuhinja). Osim sa mlevenom junetinom, patlidžan možete puniti i svinjskim mesom ili mlevenom piletinom. A možete napraviti i vegetarijansku varijantu sa povrćem i pečurkama. Taj recept ćemo objaviti nekom drugom prilikom – i on je preukusan. Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << priprema punjeni patlidžan Na instagramu smo pronašli savršen recept za punjeni patlidžan:   View this post on Instagram   A post shared by HealthyFoodRecipes (@cleanrecipecreations) Sastojci: 3 velika patlidžana 200-220 g mlevene junetine  1 zelena ljuta papričica  1/4 crvene ljute papričice 1 manja glavica crnog luka 1 paradajz 3 veća čeri paradajza 2 kašike ulja 1/2 kašike paradajz paste  1,5 kašičica soli 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera 1 kašičica aleve paprike 2-3 grančice peršuna 1/2 šolje vode 3 krompira malo narendanog punomasnog sira malo iseckanog svežeg peršuna Sos: 2 kašičice paradajz paste 1 šolja vrele vode 1 kašičica soli 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera Priprema: Prepolovite patlidžane po dužini i potopite u slanu vodu 30 minuta. Osušite. Krompir iseckati i poređati sa patlidžanima na pleh. Premažite uljem. Peći na 200°C 20 min dok ne omekša. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mlevenu junetinu i dinstajte sve dok ne promeni boju. Zatim dodajte iseckanu zelenu i crvenu ljutu papriku, paradajz, paradajz pastu, vodu i začine. Kuvajte 4-5 min. Umešajte peršun. Pečene patlidžane filovati junećom smesom. Odozgo stavite kriške paradajza ili polovine čeri paradajza. Pomešajte sastojke za sos i sipajte oko patlidžana. Peći na 185°C 20-25 min. Dodajte narendan sir u krompir pre završetka. Prijatno! from_my_point_of_view/gettyimages.co.ukThe post Danas za ručak spremamo punjeni patlidžan appeared first on Lepota i zdravlje.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.