Da li znate šta se zaista dešava na Urgentnom centru Srbije? Snimci koji slede donose PRAVU ISTINU (VIDEO)

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate šta se zaista dešava na Urgentnom centru Srbije? Snimci koji slede donose PRAVU ISTINU (VIDEO)

Od subote, 24. februara na Prvom programu RTS-a moći ćete da pratite serijal "San urgentne noći" koji nam donosi uzbudljive i istinite priče iz ove ustanove. O serijalu za "Blic TV" govore Jovana Uhrin, autor serijala, prof. dr Predrag Mitrović, prema čijoj knjizi je urađena dokumentarno-igrana serija i Ass. dr MarkoErcegovac, dr sc. med., specijalista neurolog i direktor Urgentnog centra KCS.

Šta se zaista dešava noću na Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, videćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u serijalu "San urgentne noći" koji na RTS-u počinje da se prikazuje od naredne subote, 24. februara. Rađen po istoimenom romanu prof. dr Predraga Mitrovića prvi put na naše male ekrane donosi istinite priče iz bolnica.

Istinitost i dramatičnost tih priča, koje će biti prikazane u 14 epizoda, otkriće gledaocima koliko se realna urgentna medicina razlikuje od one prikazane u televizijskim igranim serijama.

"Serijal pokriva sve oblasti urgentne medicine, od ortopedije, hirurgije, neurohirugije, odnosno od slučaja standardnog srčanog udara, povređivanja nožem, skakanja sa sprata do slučajeva davljenja", priča za "Blic" prof.  dr Predrag Mitrović, kardiolog na Klinici za kardiologiju Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije i vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Prema njegovim rečima, televizijska publika će kroz uzbudljive životne drame videti da za lekare, ma koliko isustva da imaju iza sebe, nijedan slučaj nije "samo rutina".

A sutor serijala Jovana Uhrin napominje da rekonstrukcije događaja koje su se snimale i do 15 dati, izuzetno realistične.

"Videćete pacijenta koji je progutao nož, pacijenta sa nožem na glavi... Neke priče će potpuno šokirati gledaoce, neke će ih nasmejati do suza, a neke i rasplakati", kaže nam Jovana. Serijal je prokomentarisao i ass dr. Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, koji veruje da će ljudi shvatiti da urgentna medicina nisu samo redovi čekanja i gužve u čekaonici.

"Iskreno se nadam i da će serijal vratiti poverenje u lekare. Najčešće se samo traže greške, a serija će pokazati da veliki broj pacijenata odavde izlazi sa osmehom na licu", rekao je  za "Blic" dr Ercegovac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"San urgentne noći" – potresne priče lekara na RTS-u

Izvor: RTS, 23.Feb.2018, 01:48

Urgentni centar u Beogradu je zdravstveni grad koji nikada ne spava, i koji pomaže ne samo Beograđanima, već pacijentima iz cele Srbije a neretko i regiona. Ustanova u kojoj nekada dnevno pregledaju i 1000 pacijenata, krajem prošle godine obeležila je i tri decenije rada i postojanja. Neke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.