Čankov ulazak u kuću podelio stranku

Izvor: Blic, 17.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čankov ulazak u kuću podelio stranku

Nenad Čanak

Učešće Nenada Čanka, prvog političara u rialiti serijalu „Veliki brat”, podiglo je veliku buru u javnosti. Dok jedni osporavaju njegovu odluku sa pitanjem šta političar traži u „Velikom bratu”, drugi smatraju da je ovo dobra prilika da narod uvidi kakvi su zaista političari. Čanak je u kuću ušao kako bi pokazao da je ovaj rialiti šou dno dna, a šta o tome kažu članovi njegove partije, Lige socijaldemokrata Vojvodine: deo stranke ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podržava, a deo kudi"



- Odluka da uđe u kuću „Velikog brata” je bila Nenadova privatna odluka. U stranci su, kao i u javnosti, uglavnom bili podeljeni stavovi. Prvo, svi su bili u šoku zbog njegovog ulaska jer većina to nije ni slutila, a mislim da su članovi Lige bili u većem šoku od građana - počinje priču za „Blic” članica Predsedništva stranke LSV i poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov, koja nam je otkrila da u početku nisu baš svi bili oduševljeni idejom da Čanak uđe u kuću „Velikog brata”.

- Stavovi članova stranke povodom njegovog ulaska uglavnom su bili podeljeni, ali bez obzira na to ko šta misli o njegovom odlasku, niko nije doveo u pitanje njegovo bavljenje politikom. Niko nije tražio njegovu ostavku, niti je nastala neka pobuna - ističe Aleksandra.

- Mišljenje članova Lige o njegovom ulasku u rialiti serijal je bilo podeljeno, kao i među građanima Srbije. Pola stranke je mislilo da je to ispravna odluka i očekivalo se da pomeri neke granice i da iskoči iz klišea koji prati političare u Srbiji, a druga polovina je bila nezadovoljna, prevrtali su očima" Nisu se ligaši u tome razlikovali od građana. Treba reći da su oni koji su bili protiv njegovog učešća vremenom uvideli njegove razloge. I ponovo se pokazalo, kao i mnogo puta do sada, da Nenad ima mnogo bolju moć procenjivanja od drugih i da je video mnoge stvari koje drugi nisu videli - zaključuje Aleksandra.

Kada politiku ostavimo sa strane, i Čanka posmatramo samo kao stanara, ne možemo da ne primetimo da se on i nije tako loše uklopio u celu priču „Velikog brata”.

- Ukućani privatno nisu tip ljudi sa kojima bi se Nenad družio, osim Milana Mumina sa kojim je dugogodišnji prijatelj. Mislim da je uspeo da nađe zajednički jezik bez obzira na velike razlike - kaže Aleksandra Jerkov.

Čanak je izazvao smeh ukućana kada je zaspao u dnevnoj sobi i žestoko hrkao.

- Eto, i političari hrču! Jedna od najvećih dugoročnih beneficija, najmanje za Nenada, ali za politiku u Srbiji jeste to što je jedan političar pristao da ga snimaju 24 sata dnevno i time pokazao da je normalan čovek, a ne neki polubog kako neki političari žele da prikažu sebe. Njegov ulazak će za političare dugoročno biti koristan - zaključuje Aleksandra Jerkov.

Mira ne priča s Mikijem

Zbog toga što ju je nominovao, Mira Škorić ne želi da progovori nijednu reč sa Mikijem. Pre nekoliko dana nije želela da mu čestita rođendan, a od nominacija se većinom ponaša kao da Miki uopšte nije prisutan u kući.

Do srede napušta VB

Članica Predsedništva stranke LVS i poslanica u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov ispričala je za „Blic” da će Čanak u sredu biti u Skupštini, te da do tada mora da napusti kuću.

- Čanak do srede mora da izađe iz kuće. On u sredu mora da ide u Skupštinu zbog glasanja na završnoj sednici povodom zakona u oblasti pravosuđa i rasprave o antidiskriminacionom zakonu koji je za našu stranku veoma važan - ispričala nam je Aleksandra i dodala da će Čanak novac koji je dobio za učešće u „Velikom bratu” donirati u humanitarne svrhe.

- Novac koji je dobio za učešće pokloniće dečjoj bolnici u Novom Sadu. Ne znam o kojoj je sumi reč, ali mislim da će on sam to otkriti kad izađe.

Jelena Žeželj prva izbačena iz kuće Nisam se razočarala

Jelena Žeželj, studentkinja i novinarka, prva je izbačena ukućanka iz serijala "Veliki brat VIP All stars”. Jelena je u duelu sa Nenadom Čankom izgubila jer je za njen izlazak glasalo dve trećine gledalaca (63,5 odsto), dok je za Nenadov izlazak glasalo 36,5 odsto gledalaca.



Jelenu su isped kuće dočekali roditelji, sestra, prijatelji, ali i bivši učesnici "Velikog brata” - Tanja i Mišel. Jelena je u intervjuu Milanu Kaliniću ispričala da se nije razočarala.

- Ne posmatram sebe kao zvezdu i poznatu ličnost. Prva sam izašla, pa šta. Probila sam led - rekla je izbačena ukućanka po izlasku.

Za njenu nominaciju najviše je kriv Miki za koga tvrdi:

- Od Mikija se sve može očekivati! Protiv njega nemam ništa. Nije me povredilo to što me je proglasio najneiskrenijom ukućankom, nisam se osetila prozvanom - ističe ona.

Jeleni je ovaj serijal u kome se surela sa VIP ličnostima itekako koristio, te je uspela da se oslobodi nekih predrasuda koje je imala prema određenim ukućanima.

- Macu nisam podnosila dok sam ga gledala u prvom VIP serijalu, a sada je odličan. Razbila sam predrasudu i prema Miri Škorić. Najveće zvezde u kući su se ponašale potpuno prirodno i nisam osećala razliku - rekla je Jelena kojoj su favoriti za pobedu Čanak, Mira, Maca, Gru, Tijana, Milan.

U publici „Velikog brata" sinoć su bili i studenti "Operacije trijumf”: Vukašin, Nikola, Ana, Milica, Sajko, Aleksandar, a Nikola Sarić se popeo na binu i otkrio da će studenti OT održati koncerte u „Sava centru" 19. i 20. aprila.

M. R.

Miki želi da izađe

Miki Đuričić, poznati pčelar iz Kupinova koji je već dva puta učestvovao u „Velikom bratu” i oba puta samoinicijativno napuštao kuću, po svemu sudeći će i treći put na neslavan način završiti učešće.

- Veliki brate, ne moraš me mučiti ovako" Mogu i ja sam da izađem sledeće nedelje - izjavio je Miki nakon nominacija koje su ga napravile najomraženijim ukućaninom. Tokom prve žurke u kući, Miki je napomenuo da želi da napusti kuću. On je na žurci bio vidno neraspoložen, a u depresiju je pao i zbog bivše devojke Jelene.

- Mi smo se ludo voleli, ali eto, život ide dalje - pričao je Miki tokom žurke, a Mii je i objasnio kako je izgubio najveću ljubav u životu.

- Tri meseca me nigde nije bilo" Nisam se javljao ni porodici ni drugarima" Ni devojci Jeleni. Tri meseca nije znala gde sam, zvala je ljude, moje u Kupinovo, moje rođake i drugare u Beogradu, raspitivala se... Nakon tri meseca sam se pojavio na njenim vratima, zakucao, gledala me, kao, šta ćeš sad ti ovde. Nije želela da razgovara sa mnom. Razumem je ja, sigurno sad ima i drugog dečka i sve. A i to između nas, to nikada ne bi uspelo. Znam ja to. Ma, ko će sa mnom izdržati - otkrio je Miki.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.