ČISTIJI NE MOŽE: Naučnici veruju da su pronašli najčistiji vazduh na svetu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 09:47

ČISTIJI NE MOŽE: Naučnici veruju da su pronašli najčistiji vazduh na svetu (VIDEO)

Daleko od ljudi.

Naučnici veruju da su otkrili mesto na kojem se nalazi najčistiji vazduh na svetu, u kojem nema čestica stvorenih ljudskom aktivnošću. Najčistiji vazduh se, prema njihovom mišljenju, nalazi iznad Južnog okeana koji okružuje Antarkatik.

Istraživači s Državnog univerziteta u Koloradu, otkrili su atmosferski predeo koji ljudska aktivnost nije uspela da dotakne i promeni.

Klima i vreme su usko povezani, povezujući svaki deo sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s drugim delovima. Kako se klima ubrzano menja kao posledica ljudskih aktivnosti, naučnici i istraživači trude se da pronađu deo sveta na koji čovek nije uticao.

Profesorka Sonja Krajdenvjs i njen tim veruju da je vazduh iznad Južnog okeana najmanje pod uticajem ljudi i prašine s ostalih kontinenata, prenosi CNN.

U SRCU BEOGRADA: Ceca Ražnatović je u ovom STANU živela pre udaje! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.