Broj ministarstava u rekonstruisanoj vladi smanjen sa 17 na 18

Izvor: Njuz.net, 27.Avg.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj ministarstava u rekonstruisanoj vladi smanjen sa 17 na 18

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeEfikasnost vlade bi bila još veća da je broj ministarstava smanjen bar na 20

BEOGRAD, 27. avgust 2013, (Njuz) – Broj resora u rekonstruisanoj Vladi Srbije će, nakon višenedeljnih pregovora, biti smanjen sa 17 na 18, čime će vlada dobiti na agilnosti i efikasnosti u radu.
Informacije o novom broju ministarstava, koji je sada manji za minus jedno ministarstvo, potvrdile su nameru vodećih političara da po svaku cenu izvrše racionalizaciju ministarstava i umanje troškove >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << njenog funkcionisanja, slažu se analitičari.
- Smanjenje jeste minimalno ali će sigurno doprineti izvesnoj uštedi u budžetu. Svakako da bi efikasnost vlade bila veća da je broj ministarstava smanjen bar na 20, ali teši činjenica da gotovo niko od ministara koji su zbog lošeg rada smenjeni neće ostati bez posla, tako da i dalje možemo da računamo na njihovu stručnost u različitim oblastima – kaže Gorčin Stojanović, stručnjak za rekonstrukcijsku politiku i menadžment.
Osim toga, kaže Stojanović, Vlada Srbije je umanjena i za niz savetnika iz zemlje i inostranstva, tako da se za ovu reknstrukciju nikako ne može reći da je “kozmetička”.
- Da su kadrovi samo rotirani sa funkcije na funkciju i da su pojedina ministarstva razdvojena na više resora, moglo bi se reći da je u pitanju kozmetička promena, ali to sa ovom vladom nije slučaj – zaključio je Stojanović.
Nenad Milosavljević
Foto: Tanjug

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.