Izvor: Blic, 26.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjela snima komediju o životu na selu

Bjela snima komediju o životu na selu

Poslednjih dana u Beogradu se privode kraju pripreme za početak snimanja jednog zanimljivog televizijskog projekta koji je okupio zvučna imena eksjugoslovenske kinematografije. Kako saznajemo, u kreiranju serije 'Vratiće se rode' učestvuju Dragan Bjelogrlić kao koproducent i jedan od glavnih glumaca Goran Gajić (muž Mire Furlan) kao reditelj povratnik iz Amerike, Radan Popović (sin Rade Đuričin) kao kamerman i Saša Lošić Loša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (pevač legendarnog 'Plavog orkestra') kao kompozitor muzike.

Serija je zamišljena kao nekakva banatsko-ravničarska poetska komedija čije će snimanje početi u septembru. U prvom ciklusu trebalo bi da bude snimljeno trinaest epizoda, a potom bi se snimilo još dvadeset i pet epizoda. Za seriju su osim produkcijske kuće Dragana Bjelogrlića zainteresovani i koproducenti iz regiona. Za sada je tajna koja će televizijska kuća imati prava da emituje ovu seriju, kao i ko su scenaristi. Serija će biti snimana filmskom kamerom (što je kod nas retkost) i svaka epizoda će trajati po jedan sat.

U centru priče je nekoliko beogradskih baraba koje igrom slučaja u nasledstvo dobijaju kuću u selu u Banatu. Žestoki urbani momci odlaze u pitomo banatsko selo s namerom da prodaju kuću, ali se prosto zaljube u tamošnji opušteni način života. Posle nekog vremena reše da ostanu da žive na selu.

Ova urbano-ruralna komedija bi trebalo po svemu da bude velika eksjugoslovenska serija. U njoj će zaigrati glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije. Glavne junake tumačiće Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Branko Đurić Đura (Đura Nadrealista), Ivo Gregurović, Vesna Trivalić, a moguće je da će se u nekoj od epizoda kao specijalni gost pojaviti i supruga Gorana Gajića, legendarna glumica Mira Furlan.

Dragana Bjelogrlića smo pronašli u Barandi, gde se odmara u svojoj kući.

- Za sada sam na odmoru. Tačno je da se nešto tako veliko uskoro sprema, ali za sada ne mogu da dajem nikakve izjave - rekao nam je Bjelogrlić.

Vladimir Đurić Đura

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.