Bašta patuljaka

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bašta patuljaka

Englezi, koji su najveći ljubitelji baštenskih patuljaka na svetu, napravili su u Devonu Rezervat patuljaka koji je sa više od 2.000 vrtnih patuljaka godinama jedna od najvećih turističkih atrakcija.

Osnovala ga je 1979. godine studentkinja slikarstva En Atkin. Rezervat se prostire na oko tri hektara gde posetioci mogu videti, ali i kupiti baštenske patuljke koje En pravi i za prodaju.

Ovaj neobični vrt ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća zbirka patuljaka na svetu. Posetioci mogu šetati šumom, livadom ili pecati na jezeru, a besplatno mogu pozajmiti i štap za pecanje sa kapom kakvu nose patuljci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.