Bajkovito selo u Holandiji bez puteva je raj za oči

Izvor: 011vodič.com, 21.Feb.2020, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajkovito selo u Holandiji bez puteva je raj za oči

Zovu ga ‘holandskom Venecijom’, iako je daleko manje i mirnije od popularnog italijanskog odredišta. Ovo selo u Holandiji se zove Githorn u provinciji Overejsel na istoku Holandije.
Foto: Shutterstock
Ovo zeleno i mirno područje je nastalo davno, oko 1230. godine. Selo izgleda nestvarno, kao scenografija iz nekog bajkovitog filma.
Tamo nema ni jedno puta pa time ni jednog automobila, ali zato je isprepleteno mnoštvom vodenih kanala preko kojih je izgrađeno čak 176 slatkih >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << mostića. 
Kada turisti odluče da posete to selo, automobile parkiraju dalje pa pešice nastave ili se povezu čamcem. Plovidba tamošnjim kanalima je godinama popularna turistička atrakcija.
Selo je isprepleteno s oko 90 km kanala i kanalića kojima se vozi kanuima i motornim brodićima takozvanim ‘šaptačima’ – to su čamci koje pokreće električni motor pa su gotovo bešumni.
Uz kanale se nalaze staze odlične za šetnju ili vožnju bicikla. U selu je i nekoliko restorana, a turisti nakon dobrog jela neretko legnu na travu pored vode i uživaju u spokoju.
Zvukovi koji dominiraju selom su glasanje pataka i ostalih ptica koje tamo obitavaju, stoji na njihovoj internet stranici giethoorntourism.com.
Pogledajte koliko je tamo predivno i u ovom video snimku:



Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.