Ako čokolada ima OVE CRTICE NA SEBI treba da znate OVO: Da li je opasno jesti ovakav slatkiš

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2019, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako čokolada ima OVE CRTICE NA SEBI treba da znate OVO: Da li je opasno jesti ovakav slatkiš

Važno je da znate!

Odlučili ste da se zasladite i otvorili ste čokoladu, ali ona na površini ima tanak beli sloj zbog kojeg deluje kao da je pokvarena! Da li smemo da pojedemo takvu čokoladu?

Ne brinite, sigurna je za konzumaciju, a beli sloj na čokoladi pojavljuje se iz dva razloga.

Beli sloj na čokoladi zbog kojeg ta omiljena poslastica više ne izgleda tako primamljivo događa se kada na površinu izbiju šećer ili masnoća, ali to ne znači da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokvarena.

Obično je taj sloj suv ako je na površinu izbio šećer, a vlažniji ako je u pitanju masnoća.

Naime, ako čokoladu čuvate na toplom mestu, dolazi do otapanja šećera koji se zatim u kristalima zadržava na površini. Takođe, pri promeni temperature masnoća postaje vidljiva na čokoladi.

Naučnici su otkrili su da je najbolja temperatura za spremanje i skladištenje čokolade na 18 stepeni Celzijusa, a zaključak je taj da promene u načinu kako se čokolada hladi pa zatim skladišti mogu smanjiti pojavu masti na površini.

Takođe, istraživanja su pokazala da čokolada pozitivno utiče na zdravlje. Ispitanici koji jedu čokoladu jednom nedeljno bili su bolji na testovima kognitivnih sposobnosti od onih koji je ne konzumiraju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.