Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2019, 07:05

Ako čokolada ima OVE CRTICE NA SEBI treba da znate OVO: Da li je opasno jesti ovakav slatkiš

Ako čokolada ima OVE CRTICE NA SEBI treba da znate OVO: Da li je opasno jesti ovakav slatkiš

Važno je da znate!
Odlučili ste da se zasladite i otvorili ste čokoladu, ali ona na površini ima tanak beli sloj zbog kojeg deluje kao da je pokvarena! Da li smemo da pojedemo takvu čokoladu?
Ne brinite, sigurna je za konzumaciju, a beli sloj na čokoladi pojavljuje se iz dva razloga.
Beli sloj na čokoladi zbog kojeg ta omiljena poslastica više ne izgleda tako primamljivo događa se kada na površinu izbiju šećer ili masnoća, ali to ne znači da je pokvarena.
Obično je taj sloj suv ako je na površinu izbio šećer, a vlažniji ako je u pitanju masnoća.
Naime, ako čokoladu čuvate na toplom mestu, dolazi do otapanja šećera koji se zatim u kristalima zadržava na površini....

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.