few clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija

Podešavanja sajta

Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ako čokolada ima OVE CRTICE NA SEBI treba da znate OVO: Da li je opasno jesti ovakav slatkiš

27.06.2019. 07:04
Piše:
Srbija Danas
čokolada
čokolada / Izvor: Profimedia
Važno je da znate!

Odlučili ste da se zasladite i otvorili ste čokoladu, ali ona na površini ima tanak beli sloj zbog kojeg deluje kao da je pokvarena! Da li smemo da pojedemo takvu čokoladu?

Ne brinite, sigurna je za konzumaciju, a beli sloj na čokoladi pojavljuje se iz dva razloga.

SVE POČINJE U KUHINJI: Greške u ishrani koje poništavaju svaku dijetu

SVE POČINJE U KUHINJI: Greške u ishrani koje poništavaju svaku dijetu

NOVA ULOGA VITAMINA C: Pucajte od ZDRAVLJA u samo NEKOLIKO koraka

NOVA ULOGA VITAMINA C: Pucajte od ZDRAVLJA u samo NEKOLIKO koraka

Beli sloj na čokoladi zbog kojeg ta omiljena poslastica više ne izgleda tako primamljivo događa se kada na površinu izbiju šećer ili masnoća, ali to ne znači da je pokvarena.

čokolada
čokolada / Izvor: Profimedia

Obično je taj sloj suv ako je na površinu izbio šećer, a vlažniji ako je u pitanju masnoća.

Naime, ako čokoladu čuvate na toplom mestu, dolazi do otapanja šećera koji se zatim u kristalima zadržava na površini. Takođe, pri promeni temperature masnoća postaje vidljiva na čokoladi.

MAGIČAN LEK: Pij čašu OVOG napitka svakog jutra i spržićeš masne naslage na stomaku BRZINOM MUNJE!

MAGIČAN LEK: Pij čašu OVOG napitka svakog jutra i spržićeš masne naslage na stomaku BRZINOM MUNJE!

Naučnici su otkrili su da je najbolja temperatura za spremanje i skladištenje čokolade na 18 stepeni Celzijusa, a zaključak je taj da promene u načinu kako se čokolada hladi pa zatim skladišti mogu smanjiti pojavu masti na površini.

Čokolada
Čokolada / Izvor: Profimedia

Takođe, istraživanja su pokazala da čokolada pozitivno utiče na zdravlje. Ispitanici koji jedu čokoladu jednom nedeljno bili su bolji na testovima kognitivnih sposobnosti od onih koji je ne konzumiraju.

Mislite da su danas kupaći VULGARNI? Kad vidite šta se nosilo PRE POLA VEKA, promenićete stav! (VIDEO)

 

Piše:
Srbija Danas
27.06.2019. 07:04