A za srpsku Novu za Beograđane pevaju...

Izvor: Mondo, 17.Dec.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A za "srpsku" Novu za Beograđane pevaju...

Manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" biće održana prvi put od 4. do 28. januara 2018, ispred Hrama Svetog Save. Evo šta vas očekuje i ko će pevati za doček pravoslavne Nove godine.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Nova manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" održava se u okviru programa "Beogradska zima", koja traje od 1. decembra do 31. januara naredne godine na više lokacija u gradu, najavili su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i gradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << menadžer Goran Vesić na konferenciji za novinare u kripti Hrama Svetog Save.

Tokom manifestacije posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima dečijih i crkvenih horova, da se provozaju fijakerom oko samog hrama, da u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotovorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima.

Manifestaciju će otvoriti patrijarh srpski Irinej koji će deci podeliti paketiće, a program prvog dana manifestacije će se nastaviti od 18 sati nastupima dečijeg hora "Rastko", kvarteta "Sveti Roman" i etno grupe "Trag".

Na sam dan Božića prvi put će lomljenje česnice biti održano na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara, sa početkom u 12 sati.

Doček Pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom i vatrometom.

Tokom manifestacije nastupiće veliki broj poznatih muzičkih izvođača kao što su Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, Dušan Svilar, grupa "Neverne bebe" i drugi.

Pored muzičkog programa posetioci će imati priliku i da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

"Hram Svetog Save treba da postane mesto gde će se tokom januara okupljati Beograđani, a posebno deca. Za nas je taj hram važan, ne samo iz verskih razloga, već zato što je to, osim Kalemegdana i Skadarlije, najposećenije mesto kada su u pitanju strani turisti u Beogradu", istakao je Vesić.

On je rekao da je veliki broj programa namenjen deci.

"Do sada smo obeležavali Srpsku Novu godinu vatrometom. To je lepo i to ćemo nastaviti, ali to nije dovoljno. Mislim da zaista ima potrebe da posebno deca imaju svoje programe koji će se dešavati ovde ispred hrama jer će na taj način steći naviku da dolaze u hram", naveo je Vesić.

Mladenović je istakao da će se na ovaj način, zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom obeležiti niz verskih praznika u toku januara: od Badnjeg dana, Božića, Svetog Stefana, dočeka pravoslavne Nove godine, Svetog Vasilija iobelažavanje dana Svetog Save.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Doček Nove Godine

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

'Božićno seoce' od 4. januara ispred Hrama Svetog Save u Beogradu

Izvor: Beta, 17.Dec.2017

U Beogradu će od 4. do 28. januara 2018. godine prvi put biti priredjena manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" Svetog Save, najavile su danas gradske vlasti.Na platou ispred crkve nastupaće muzičari, a biće i predstava, izložbe i filmova, posebno za decu, najavili su zamenik gradonačelnika...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.