7 činjenica o “Hari Poter” filmovima koje prvi put čujemo

Izvor: 011vodič.com, 17.Jan.2020, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 činjenica o “Hari Poter” filmovima koje prvi put čujemo

Da li postoji osoba koja nije čula za Harija Potera? Najpoznatiji čarobnjak današnjice kroz knjige i filmove ulepšao je mnoga detinjstva, ali i ostavio značajan trag u oblasti kinematografije.
Foto: Warner Bros/screenshot
Predstavljamo vas 7 činjenica o ovim filmova koje verovatno niste znali.
1. Scene sa Darslijevima u Šimširovoj ulici su snimane upravo u toj ulici. 
2. Sovama je bilo potrebno 6 meseci da nauče da raznose pisma. 
3. Svi napici koje su likovi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << morali da popiju u filmovima bili su zapravo supa. Većem delu ekipe omiljene su bile sa šargarepom i korijanderom. 
4. Više od 40 maca je dovedeno na “fotošuting” kako bi se njihove fotografije našle na posuđu u kancelariji Ambridžove. Nakon fotografisanja, sve su usvojene. 
5. Portreti koji se nalaze u hodnicima Hogvortsa inspirisani su članovima ekipe. 
6. Kao imitacija snega upotrebljena je so. 
7. Od ukupno 142 stepeništa, koliko se nalazi unutar Hogvortskog zamka, samo je jedno zapravo konstruisano za potrebe snimanja. Ostala su dobijena digitalnim umnožavanjem pri montaži filma.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.