Izvor: RTS, 06.Mar.2024, 19:53

Временска прогноза за 7. март 2024.

Престанак падавина и делимично разведравање прогнозирано је за петак поподне. Ноћас и сутра ови облаци доносиће кишу и пљускове, више западним и централним пределима где се очекује 10 до 20 l/m2. На планинама ће падати снег. Стиже и хладнији ваздух и спушта темпераутру. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ујутру од 3 до 7 степени, а највиша од само 8 на северу и западу до 15 на југу земље. У Београду хладније и кишовито. Темпераутра без већег дневног колебања од 7 до 9 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)
07.03.2024. Четвртак: У Војводини, западној Србији, Шумадији, Великом Поморављу, као и у Тимочкој Крајини претежно облачно и хладније, местимично с кишом и локалним пљусковима. У осталим крајевима, јужније од ових области, смењиваће се сунчани и облачни интервали, а појава кише биће учесталија у другом делу дана, када ће локални пљускови бити праћени и грмљавином. На планинама снег. Дуваће слаб и умерен ветар из различитих смерова, а на југу Баната, у доњем Подунављу и Браничеву ветар ће бити јак, југоисточни, ујутро и пре подне и са ударима олујне јачине. Најнижа температура од 3 до 7, а највиша од 8 на северу и западу Србије до 15 степени у јужним крајевима. Упозорење: Локална појава грмљавина са или без падавина, Количина падавина већа од 20 l/m² за 12 h, Удари ветра > 17 м/с, вероватноћа 80%.
08.03.2024. Петак: Претежно облачно и хладније, местимично с кишом, на планинама са снегом. Ветар слаб и умерен, источни и југоисточни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша дневна од 9 до 12 степени.
09.03.2024. Субота: У Војводини и централној Србији претежно сунчано и топлије. У осталим крајевима мало до умерено облачно, на крајњем југоистоку још понегде са слабим падавинама. Југоисточни ветар у појачању, нарочито у кошавском подручју (на југу Баната са ударима олујне јачине). Најнижа температура од -1 до 5, а највиша од 12 до 17 степени. Увече и током ноћи у свим крајевима наоблачење са Јадрана, али оно ће тек понегде условити краткотрајну кишу или локални пљусак. Упозорење: Удари ветра > 17 м/с , вероватноћа 70%.
10.03.2024. Недеља: Умерено облачно, већи део дана суво, још топлије и ветровито. Дуваће умерен, на планинама и у кошавском подручју јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу олујни југоисточни ветар. Најнижа температура од 2 до 10, а највиша од 12 у Тимочкој Крајини до 20 степени у западној и централној Србији. Увече и ноћи наоблачење с кишом и пљусковима уз престанак кошаве. Упозорење: Удари ветра > 24 м/с, вероватноћа 60%.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 11.03.2024. до 15.03.2024.)
Честа наоблачења с кишом (на планинама са снегом) уз сунчане периоде између њих обележиће и први део наредне седмице (11 - 14.03.). Температура ће бити виша почетком недеље, а затим у постепеном паду, нарочито од 14. марта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.