Izvor: RTS, 13.Dec.2023, 10:04

Ракетни напад на Кијев, више од 50 повређених; Зеленски у изненадној посети Норвешкој

Рат у Украјини – 658. дан. Најжешће борбе воде се око Авдејевке, Купјанска, Бахмута, Херсона. Русија је извела други ракетни напад на Кијев ове недеље, а у њему је повређено најмање 50 особа. Украјинска војска саопштава да је за 24 сата оборила 10 руских дронова и исто >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << толико балистичких ракета. Украјински председник Володимир Зеленски у изненадној посети Норвешкој.
Председници САД и Украјине састали су се у уторак у Вашингтону, а Бајден је Зеленском рекао да "не жели да изгубе наду" и да Конгрес не би смео Путину да дâ божићни поклон.
Зеленски је захвалио америчком председнику на испорукама ПВО система и истакао да је Украјина довољно јака да добије рат против Русије.
У вечерњим сатима је, према информацијама украјинског Ваздухопловства, Русија покренула нови напад дроновима "шахед" широм Украјине, а експлозије су се чуле у Одеси.
ПВО системи руских снага уништили су тактичку балистичку ракету "точка-У" изнад Белгородске области, коју је Украјина лансирала, саопштило је руско Министарство одбране.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.