Izvor: RTS, 05.Jan.2024, 21:36

Тужилац тражи да Трамп плати 370 милиона долара због наводне финансијске преваре

Генерални тужилац Њујорка затражио је од судије који је надгледао суђење против Доналда Трампа да казни бившег председника САД са око 370 милиона долара, рекавши да је суђење показало да је тај износ стекао незаконитим деловањем.
Реч је о знатно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << већој суми од 250 милиона долара које је крајем 2022. године тражила државна тужитељка Летиша Џејмс када је подигла оптужницу против Трампа, наводећи да је лажно представљао вредност своје имовине, пише Њујорк тајмс.

Трампови адвокати су истакли да "главни тужилац није успео да докаже свој случај и да нема право на било какву олакшицу".
Следеће недеље, адвокати ће изнети завршне речи пред судијом Артуром Енгороном који је рекао да ће покушати да донесе одлуку до краја јануара.
Суђење против Трампа у грађанској парници за финансијску превару почело је у октобру 2022. године, након што је тужилаштво оптужило бившег председника да је стекао више од милијарду долара тако што је инвеститоре и банкаре лагао о вредности своје имовине. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.