Izvor: RTS, 23.Jul.2023, 18:54

Временска прогноза 24. јул 2023.

Висок ваздушни притисак са запада Медитерана обезбедић е ведро небо, али ће поново доносити врео ваздух са севера Африке на Балкан. Сутра у најтоплијем делу дана од 34 степена до 37 степени, у Београду око 36. Зато освежење потражити у парковима, у близини фонтана или >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << још боље у климатизованом простору. Уторак ће бити најтоплији дан од почетка лета, на југу земље понегде и 41 степен. И тада ће бити упаљен црвени метео-аларм, највиши степен упозорења на врућине. Олујни облаци поново у уторак касно увече и то прво на северу земље.

24.07.2023. Понедељак Сунчано и осетно топлије. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни, увече у скретању на југоисточни. Најнижа температура од 16 до 22, а највиша од 34 до 37 степени. Крајем дана и у току ноћи у Бачкој и Банату могућа је изолована појава пљуска и грмљавине.
25.07.2023. Уторак Сунчано и веома топло. Дуваће појачан јужни и југозападни ветар, нарочито у планинским пределима. Најнижа температура од 18 до 26, а највиша од 34 на северу Војводине до 40 степени у централној и јужној Србији. Крајем дана у Војводини нагла промена времена уз кишу, пљускове, грмљавину и пад температуре за око 15 степени. У зони грмљавинских развоја се очекује град, као и олујни северозападни ветар који краткотрајно може достизати ударе орканске јачине.
26.07.2023. Среда Наоблачење с кишом, пљусковима и грмљавином са севера прошириће се на све крајеве. Ветар умерен и јак, северозападни, у зони пљускова олујни. Најнижа температура од 18 до 22 , а највиша у већем делу од 23 до 27 , на истоку и југу Србије још понегде до 30 степени.
27.07.2023. Четвртак Ујутро и пре подне сунчано. Средином дана и после подне уз више променљиве облачности понегде краткотрајна киша. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено јак, северозападни. Најнижа температура од 12 до 17 , највиша дневна од 24 до 27 степени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.