Izvor: RTS, 10.Mar.2024, 18:49

Вучић: Листа "Србија не сме да стане" има већину за Владу, име мандатара у наредних неколико дана; избори у Београду 2. јуна

За формирање нове Владе листа "Србија не сме да стане" има већину, рекао је председник Александар Вучић у обраћању јавности. Име мандатара биће познато за неколико дана, каже Вучић и позива да се Влада формира пре 1. априла. Наставак конститутивне седнице парламента >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одложен за следећу недељу. На састанку са лидерима владајуће коалиције одлучено да избори у Београду буду 2. јуна, а остали локални избори у законском року, истиче Вучић. Позива МУП да буде рестриктиван код промене пребивалишта до закључења бирачког списка.
Након састанка са лидерима партија владајуће коалиције, председник Србије Александар Вучић је у обраћању јавности саопштио одлуке које су донесене током данашњих разговора на Андрићевом венцу.
Вучић је раније најавио да се на данашњем састанку доносе одлуке о одржавању локалних избора, о Скупштини Србије и Влади Србије, како би се, како је рекао, што пре завршили сви изборни циклуси.
Састанку су присуствовали лидери Српске напредне странке на челу са председником Милошем Вучевићем, затим лидери коалиције СПС-ЈС Ивица Дачић и Драган Марковић Палма, председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић, председник ПУПС-а Милан Кркобабић.
Ту су били и председник "Здраве Србије" Милан Стаматовић, као и доскорашњи директор БИА и оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.