Izvor: RTS, 17.Feb.2024, 19:12

Временска прогноза за 18. фебруар 2024.

Већ ноћас биће услова за кишу а и темпераутра ће бити у паду. Облаци су већ захватили север Србије доносећи Војводини кишу. Та уска падавинска зона премештаће се ноћас ка југу. Већ сутра на северу суво а у осталим пределима слаба киша, на високим планинама падаће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << слаб снег. Стиже и мало свежији ваздух са севрозапада. Сутра јутарња температура од -2 до 7 степени, највиша дневна од 10 до 15. У Београду киша око поноћи, сутра умернео облачно и темпераутра до 13 степени, 4 мање него данас.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

18.02.2024. НедељаУмерено до потпуно облачно и мало свежије, на северу углавном суво, у осталим крајевима понегде слаба краткотрајна киша, док ће на високим планинама падати слаб снег. Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, западни и северозападни, увече и током ноћи у скретању на југоисточни. Најнижа температура од -2 до 7, највиша дневна од 10 до 15 степени.
19.02.2024. ПонедељакУ већем делу променљиво облачно и суво са сунчаним интервалима, док се нешто више облачности очекује у деловима Војводине и источне Србије, где је тек понегде могућа слаба киша Ветар слаб и умерен, јужни и југоисточни, у току ноћи у скретању на северозападни. Најнижа температура од 0 до 1, а највиша од 10 до 14 степени.
20.02.2024. Уторак: Умерено до потпуно облачно, понегде са слабом кишом, док је у вишим планинским пределима могућ слаб снег. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од 0 до 6, а највиша од 9 до 13 степени.
21.02.2024. СредаУмерено до потпуно облачно и суво. Ветар углавном слаб, западни и северозападни, после подне у скретању на јужни. Најнижа температура од 1 до 5, а највиша од 10 до 14 степени.
Прогноза временa за наредних пет дана (од 22.02. до 26.02.2024.)
Променљиво уз смену сунчаних и облачних интервала и у већини места суво време. Од петка (23.02.) пораст температуре уз појачање јужног и југоисточног ветра. Током викенда (24-25.02.) киша се очекује на северу и западу Србије, а почетком следеће седмице понегде и у осталим крајевима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.