Izvor: RTS, 13.Dec.2023, 14:52

Како да ваш тинејџер постане финансијски одговоран - ОТП банка прва на тржишту понудила картицу "ОТП Јуниор"

Улазак представника генерације Зед у одрасло доба које подразумева финансијску независност довело је до све чешћих дискусија на тему њихове финансијске писмености. Како подаци показују, реч је о генерацији која има израженији предузетнички дух од својих родитеља, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а потпуно је јасно да је реч о првој генерацији која дигиталне и бесконтактне начине плаћања види као једини вид плаћања. Управо вођења тенденцијом да буде банка за све клијенте, за све потребе и за све генерације, али и пионир и промотер финансијске писмености међу младима, ОТП банка отишла је корак даље и прва на тржишту понудила картицу за тинејџере – ОТП Јуниор.
ОТП Јуниор картица по свему је посебна – представља банкарски производ који даје довољно финансијске аутономије тинејџерима, али и праву меру контроле над трошењем средстава њиховим родитељима.

Истовремено, и једнима и другима омогућено је једноставно и потпуно дигитално искуство у овом заједничком финансијском подухвату.
Ова картица за многе тинејџере прва је прилика да се осећају као одрасли – кроз развијање и стицање одговорног односа према личним финансијама.

Уз то, изузетно је практична, јер дете може да се самостално бави трошковима и плаћањима као што су џепарац, ужина, књижара, куповине током боравка на екскурзији у земљи или иностранству, али и онлајн плаћања и подизање новца са банкомата, док за све то време родитељ преко апликације има транспарентан и јасан увид како његово дете користи картицу и троши новац – и то у реалном времену.
Родитељима је надзор на потрошњом њихових тинејџера додатно олакшан кроз функционалности у апликацији кроз које могу да подешавају дневни лимит потрошње и да дефинишу износе за подизање новца на банкомату, као и за плаћање на Интернету или на ПОС терминалу.
Без враћања по заборављен новац за ужину и без страха од изгубљеног новчаника У креирању Јуниор картице, ОТП банка потрудила се да коришћење буде што једноставније и потпуно прилагођено навикама данашњих тинејџера, па је тако плаћање путем апликације "Google Payмогуће за тинејџере од 16. године, а путем апликације "Apple Pay" од 13. године.

Због тога што је картица намењена управо најчешћим и најосновнијим потребама тинејџера као што су плаћање ужине, куповина основног прибора или транспорт од школе до куће, за мање износе није потребно уношење ПИН-а, а лимити дневне потрошње се ресетују на почетне вредности следећег дана у поноћ.
За мале и велике породице Картицу за своје дете могу отворити сви родитељи који желе да постану клијенти ОТП банке, као и они који су већ клијенти и имају отворен рачун у ОТП банци, а захтев за посебну картицу могу да поднесу за чак четири детета појединачно.
Шта родитељи могу да науче од деце – Добре навике генерације Зед Истраживања су показала да генерација Зед као прва потпуно дигитална генерација се дигитално понаша и када су финансијске навике у питању, па су као њихове најбоље финансијске навике истакнуте свакодневно коришћење м-банкинг и е-банкинг услуге, плаћање преко "QР кода", онлајн плаћања, бесконтактна плаћања приликом куповине, као и аутоматско плаћање рачуна. 
Трендсетер дигиталног банкарства ОТП банка један је од пионира дигитализације у банкарском сектору у Србији, а ОТП Јуниор картица као картица за децу "21. века" у потпуности одговара на све дигиталне потребе наших најмлађих.
За оне мало старије, који можда још нису дигитализовани у мери као њихова деца, ОТП је кроз ову, али и све своје картице омогућио да се готово све финансијске потребе као што су мењање новацу по валутама, одобрење дозвољеног минуса на рачуну или подношење захтева за кеш кредит завршавају потпуно онлајн, путем свог рачунара уз е-банк апликацију или м-банк апликацију за мобилни телефон.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.