Izvor: RTS, 12.Dec.2023, 15:55

Ослобођена тројица осумњичених за убиство младића на Сењаку

Виши суд у Београду провостепеном пресудом ослободио је И. В., А. Н., и М. М. од оптужби да су убили Боривоја Симовића 25. јуна 2020. године на Сењаку.
Председница већа је образложила да је судско веће закључило да је у питању нужна одбрана која искључује >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << постојање кривичног дела.
Истом пресудом њих тројица осуђени су за насилничко понашање и ношење оружја на казне затвора од по три године.
Њима су изречене појединачне казне по 10 месеци за насиље и по две године и четири месеца за оружје, што је обједињено у јединствену казну од по три године затвора за сваког.
Судско веће је закључило да је у питању била нужна одбрана, а председница већа је искључила постојање кривичног дела.
Ђ. А., Симовићев пријатељ је осуђен за недозвољено држање оружја на казну затвора од годину дана.
То је првостепена пресуда на коју тужилаштво и одбрана имају право жалбе.
Симовић је убијен 25. јуна 2020.године у парку на Сењаку.
Како су медији навели тада, Симовић се састао са неколико особа након чега је уследила свађа и пуцњава. Превезен је у Ургентни центар, али су лекари констатовали смрт. На лицу места пронађен је пиштољ и неколико чаура.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.