Izvor: RTS, 09.Dec.2023, 10:29

Велики пожар у болници у Тиволију – погинуле четири особе, сви пацијенти евакуисани

Четири особе су погинуле у великом пожару који је у петак увече избио у болници у Тиволију, граду који се налази око 30 километара источно од Рима. Више од 150 пацијената је евакуисано.
Ватра, за коју се верује да је избила у подруму болнице "Сан Ђовани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Еванђелиста" у Тиволију, захватила је одељење хитне помоћи и одељење интензивне неге.

Густ дим се брзо проширио и на горње спратове болнице, због чега су постала неупотребљива и одељења која нису била захваћена ватром.
Више од 150 пацијената је евакуисано и превезено у друге болнице у регији Лацио. Међу њима је седморо деце, једна трудница, као и пацијенти заражени коронавирусом који су били на одељењу на првом спрату.
Четворо пацијената је изгубило живот – два мушкарца старости 76 и 86 година и две жене од 84 и 86 година, мада још увек није јасно да ли је једна од њих умрла непосредно пре пожара или је изгубила живот од последица пожара.
Претпоставља се да су две особе преминуле због мањка кисеоника, а трећа од последица срчаног удара.
Наложена је обдукција тела жртава како би се утврдили узроци смрти, а тужилаштво у Тиволију је отворило истрагу.
Ватрогасци су болничку зграду прогласили неупотребљивом након што су у зору евакуисали последње пацијенте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.