Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 15:45

Честитке поводом Хануке

Највиши државни званичници честитали су јеврејској заједници празник светлости, Хануку.
Председник Србије Александар Вучић честитао је јеврејској заједници у Србији, Јеврејима широм света и Израелу празник Хануку.
"Нашим пријатељима Јеврејима >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << широм света, живописној јеврејској заједници у Србији и свима у Држави Израел – упућујем најтоплије жеље за радосну Хануку. Нека ова сезона буде испуњена сталним чудима и трајним миром", написао је Вучић на енглеском језику на платформи Икс (Твитер).
Премијерка Ана Брнабић истакла је да Ханука треба да буде још један подсетник да се на одговоран начин суочимо са свим изазовима и боримо за будућност човечанства.
"Срдачно вам честитам празник Хануку. Култура сећања и повезаност дубоко су прожети у везе српског и јеврејског народа и нека овај велики празник буде још један подсетник да се заједно, на достојан и одговоран начин, суочимо с свим изазовима и боримо за будућност човечанства. Желим да Ханука, празник слободе и светлости, унесе у ваше домове радост, срећу и мир. Ханука на радост!“, навела је Брнабићева у честитки.
Честитку је упутио и председник Скупштине Србије Владимир Орлић.
"Са жељом да празник светлости буде испуњен духовним благостањем и миром, изражавам уверење да ће наша два народа, која су кроз историју потврдила нераскидиве везе, наставити да негују традиционално пријатељство, градећи заједнички напредак и успехе. Нека Ханука донесе радост, нека је срећан празник", наводи Владимир Орлић.
Министар спољних послова Ивица Дачић истиче у честитки да је данашњи празник топлоте и светлости прилика да заједно освежимо мисао у свима нама и да, чувајући веру, можемо одговорити свим изазовима савременог друштва.
"Нека нас Ханука, симбол светлости, наде и чуда, али и вере у боље сутра и нове почетке, подсети да је наша судбина у нашим рукама и да сами свакога дана можемо да стварамо сопствена чуда. Не смемо заборавити да само снагом људског духа и чврсте решености да се боримо за вредности у које верујемо дајемо свој допринос бољем, сигурнијем и успешнијем свету", поручује Дачић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.