Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 16:40

На обронцима Чемерна и Радочела код Краљева, без струје више стотина домаћинстава

На обронцима Чемерна и Радочела код Краљева, без струје је више стотина домаћинстава. У прекиду је саобраћај на појединим регионалним и локалним путевима. Под тежином снега активирала су се и стара клизишта у студеничком крају.
Земља је срећом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << била жедна, доста је и упила, кажу студеничани, али било је довољно мало кише и топљење снега да покрене стара клизишта и да пресеку путеве.
„Тридесетак кубика је сигурно сишло, вероватно да има још негде, па да видим даље шта се дешава", каже Сладјан Стефановић, багериста.
Двадесет основаца са Рудна јутрос је у школе у Студеници допутовало Ибарском магистралом.
Божић Дејан, возач аутобуса истиче: „Путујемо 50 километара више, овде је 20 километара, а преко Баљевца и Брвеника 70 и не знамо докле”.
Огромне стене препречиле су пут и деци из Мланче.
„Једва смо дошли, попадало дрвеће, одрони велики, доста лоше, и деца су чистила, није могло да се прође" каже Верољуб Марковић, возач дјака из Мланче.
На питање - докле може аутобусом, Милован Јанковић, возач аутобуса до Рудна одговара: „Сад тренутно до Палежа, данас ћемо видети докле ћемо стићи, дал ћемо да стигнемо до Рудна, до Бзовика тешко, али до Рудна до краја дана ћемо ваљда."
На снег су навикли, али не и на живот без струје.
„Све тамо може нешто, али у шталу ми је најтеже, треба да се помузу краве, ручно не могу, болесна, музилице нема струје...", наглашава Милијана Живковић, из села Брезова.
Жарко Живковић додаје: „Од петка нема струје, уредјаје што имамо то је поискључивано, замрзивачи, то мора да бацимо".
„Дете учи под свећом, морамо или дању, али дању немамо кад, морамо под свећом", каже Рудина Живковић.
Кварови на нисконапонској мрежи, од ноћас су поново на Рудну, у Мланчи, Гокчаници. Без струје је око 400 домаћинстава у том делу Голије и Жељина.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.