Izvor: RTS, 27.Nov.2023, 17:03

Пожаревац: Фестивал "Живка Матић"

У Пожаревцу се одржава 16. Смотра драмских аматера Поморавља и Подунавља, посвећена глумици Живки Матић, коју памтимо по бројним улогама у телевизијским серијама седамдесетих година прошлог века.
Представа о представи која се распада, "Иза кулиса", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << смедеревског позоришта "Креативни хаос" подигла је завесу на 16. Смотри драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић". Из водвиља у коме глумци глуме глумце, по оцени жирија својим креацијама издвојили су се Јелена Стевановић и Иван Бајчић.
“Па, водвиљ мора да одржи ту неку динамику и да буде константно брз, весео и разигран, поготово са овом идејом позоришта у позоришту, где се паралелно дешавају ствари, и баш је поприлично захтеван”, наводи Јелена Стевановић, глумица вечери.
Иван Бајчић, глумац вечери додаје: „Када смо имали пробе, видели смо колико је у ствари овај текст реалан, и колико смо се и ми губили и све тако, али битно је да се запамте ствари, да се уђе у лик и онда некако буде лако. Али јесте прилично компликовано да се похвата све”.
Фестивал "Живка Матић" посвећен је овој глумици, Пожаревљанки, коју публика пре свега памти по улогама у телевизијским серијама. Смотра окупља аматере, који се често не разликују од професионалаца.
“Наш фестивал није само простор за извођење представа, већ и платформа која слави разноликост израза, храброст изражавања и заједништво које позориште доноси”, истиче Галина Перић, директорка Центра за културу Пожаревац.
На фестивалу који траје до 29. новембра наступају аматерска позоришта из Смедерева, Кучева, Малог Црнића, Костолца и Деспотовца. Завршне вечери биће додељене награде најбољем глумцу и глумици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.