Izvor: RTS, 27.Nov.2023, 12:55

Ванредна ситуација у четири општине, све махале у Црној Трави завејане; путеви у већем делу земље проходни, проблеми са струјом у појединим

Ванредна ситуација од јуче је у Бабушници, Новој Вароши, деловима Врања. У Црној Трави су од јутрос све махале завејане. Јавно предузеће "Путеви Србије" саопштило је да су путеви првог и другог приоритета проходни, али да на појединим путевима има до 10 центиметара >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снега. Непроходни су у Црној Трави, Сјеници, Тутину и Бабушници, док су прилази зимским туристичким центрима проходни.
Снег који је током викенда падао у деловима Србије направио је проблеме мештанима појединих села која су без струје. Посла је било и за спасиоце који су из завејаног аутобуса на путном правцу Врање–Крива Феја, код Соколовца, евакуисали грађане.

Ванредна ситуација је на снази у Бабушници, Новој Вароши, деловима Врања и Црној Трави. Најтеже је у пријепољском, сјеничком и ивањичком крају. Екипе путара и "Електродистрибуције Србије" су на терену.
ЈП "Путеви Србије" саопштили су јутрос да су непроходни путеви трећег приоритета Предејане-Црна Трава, Куманица-Преко Брдо-Дуга Пољана, Одвраћеница-Преко Брдо и Рашка-Кути-Одвраћеница, али да су прилази зимским туристичким центрима проходни.
Савет возачима је да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а ако се одлуче на путовање, да возе опрезно и пажљиво.
Евакуација и спасавање Помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а Милош Миленковић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, изјавио је да и даље има мањих потешкоћа у саобраћају у општинама Сјеница, Тутин и Бабушница, где екипе раде на прочишћавању путних праваца.
"Смирује се ситуација, али смо и даље у пуној приправности – спремни да реагујемо", каже Миленковић, истичући да су током викенда имали укупно 31 интервенцију на територији целе земље, као и да је евакуисано 30 и спасено 17 особа.
Проблеми са струјом Миленковић напомиње да грађани на територији Новог Пазара, Пријепоља, Сјенице, Прибоја, Ивањице, Сврљига, Књажевца, Власотинца и Бабушнице, имају проблема са струјом услед снежних падовина, али да екипе раде на отклањању кварова.
Позвао је, такође, грађане да провере проходност путних праваца и да се не ослањају на апликације, које воде ка одређеним локацијама. "И због мање количине снега, људи могу да остану завејани", упозорава Миленковић.
Прогноза за данас Највиша дневна температура у земљи, која је виша од јучерашње, биће од четири до 11 степени.  Снег се после подне и крајем дана очекује у брдско-планинским деловима.
Због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могућа је појава местимичне поледице, поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.