Izvor: RTS, 27.Nov.2023, 09:26

Ухапшен осумњичени за рањавање тројице Палестинаца у САД

Локална полиција ухапсила је осумњиченог који се трети да је пуцао на тројицу палестинских младића у граду Берлингтону, у америчкој савезној држави Вермонт, саопштиле су тамошње власти.
Мета напада били су палестински студенти стари 20 година >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који су се окупили да прославе Дан захвалности, навео је Арапско-амерички антидискриминаторски комитет (АДЦ).

Полиција је навела да је осумњичени за напад идентификован као Џејсон Ј. Итон (48) и да је ухапшен у близини места напада, преноси Си-Ен-Ен.
Локалне власти су саопштиле да је осумњичени живео у стамбеној згради у близини места где се догодила пуцњава.
Очекује се да ће данас, пред локалним судом, бити подигнута оптужница против осумњиченог Итона.
Тројица младића палестинског порекла који су у граду Берлингтону, у близини Универзитета Вермонт присуствовали скупу поводом Дана захвалности, упуцани су и рањени, један теже, саопштила је раније локална полиција, наводећи да је по свему судећи у питању злочин из мржње.
Двојица рањених младића су у стабилном стању, а трећи је задобио "много теже повреде", рекао је за АП начелник полиције Џон Мурад.
Објаснио је да су тројица младића, сви старости око 20 година, шетали градом када их је уочио белац са пиштољем и отворио ватру на њих.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.