Izvor: RTS, 27.Nov.2023, 08:59

Прво место за студенте ФОН-а на светском такмичењу у Вилњусу

Студенти Факултета организационих наука у Београду освојили су прво место на светском такмичењу у решавању друштвено-одговорних пословних проблема у литванском Вилњусу. Тим који чине Михаило Ракићевић, Јована Првуловић, Ана Сламарски и Тијана Поњарац победио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је 9 тимова у финалу.
У финалу такмичења студенти ФОН-а решавали су две студије случаја.
Прва студија се односила на литванску компанију која се бави израдом друштвене игре прилагођене за слепе и слабовиде особе.
Задатак студије односио се на креирање маркетиншке и комуникационе стратегије за игру и ширење пословања на тржиште Западне Европе.
Другу студију случаја задала је литванска невладина организација која се бави психотерапеутским лечењем на њиховој фарми.
Задатак студије је био да се развије нова услуга коју би терапеутска фарма могла да понуди у циљу повећања финанијских резултата у наредне две године.
Прелиминарна рунда и 63 тима из целог света  Прелиминарна рунда је такође сачињена од две студије случаја, а одржала се у онлајн формату у периоду од 25. септембра до 9. октобра 2023. године.
Прву студију случаја је задала јужноафричка компанија из области агробизниса, а тема се односила на скалирање пословања са фокусом на тржишни и одрживи раст.
Другу студију случаја је задала литванска компанија која се бави стратешким консалтингом за зелене пројекте.
Такмичење је организовао Универзитет за менаџмент и економију, а у прелименарним рундама су учествовале 63 екипе из целог света.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.