Izvor: RTS, 24.Nov.2023, 19:07

Хуманитарац из Врања трчи маратон кроз пустињу Марока за петогодишњег Максима

Врањанац, хуманитарац, мастер професор спорта – Марко Николић данас са аеродрома "Никола Тесла" отпустовао је у Мароко. Трчаће 1.600 километара кроз пустињу како би помогао оболелом петогодишњем Максиму из Ниша. За његово лечење неопходно је 80.000 евра. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
За хумани подухват припремао се месецима, да врати наду, прикупи новац, спасе живот малом Максиму. Дечак болује од генетске мутације и у тешком је стању, не креће се и отежано гута храну и воду. Марко се упознао са Максимом. Очекује тешку трку, али и успех.

"Верујем да ћемо и овога пута успети. Морам да кажем да смо од почетка акције 'Маратон за живот' сакупили већ 20.000 евра за Максимово лечење и остаје још негде 60.000 евра да се сакупи", истиче Марко Николић, професор спорта и хуманиста.
Трка за живот почиње 27. новембра од Дахле у Мароку. Планира да дневно претрчи до 90 километара.
"Имамо јасан циљ да сакупимо тај новац и оно што ће да нас гура напред је помисао да некоме можемо сви заједно да спасимо живот као што смо и раније урадили. Тако да ја верујем у све људе доброг срца и овим путем желим да позовем све људе да укуцају СМС 61 на 3800", додаје Марко.
Са Марком као подршка путују и његова два пријатеља Марко Перовић и Душан Црнобрња, са бициклима ће га пратити и носити неопходну опрему. Марков хумани подвиг може се пратити и уживо на друштвеним мрежама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.