Европске земље за укључивање ОЕБС-а у решавање кризе у Белорусији

Izvor: 011vodič.com, 20.Avg.2020, 11:11

Европске земље за укључивање ОЕБС-а у решавање кризе у Белорусији

Александар Лукашенко (фото: © Nikolay PETROV / BELTA / AFP / RT)
Низ земаља Европске уније залаже се за то да Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) учествује у решавању кризе у Белорусији, саопштило је Министарство спољних послова Пољске.
Како се наводи, министар спољних >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << послова Пољске Јацек Капутович је разговарао телефоном са шведском колегиницом Ан Линде о учешћу ОЕБС-а у решавању ситуације у Белорусији.
„Они су се сложили да ОЕБС поседује компетентност да помогне Белорусији да изађе из те компликоване ситуације“, наводи се у саопштењу.
Чапутович је о истој теми разговарао и са министром спољних послова Словачке Иваном Корчоком.
„Министри су разговарали о могућностима када је реч о подршци у решавању кризе у Белорусији. Они су подржали иницијативу Албанијe (председавајуће)у вези са учешћем ОЕБС-а у пружању такве помоћи“, истиче се.
Председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Према резултатима ЦИК, Лукашенко је освојио 80,1 одсто гласова. Лукашенко је на челу земље више од 26 година.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.