Izvor: RTS, 03.Okt.2023, 19:50

Трешња и балони на Ташмајдану – за Ему и све другаре

Одмах после звона у ОШ "Владислав Рибникар", у 13.20, ученици осмог два и дугари убијене Еме Кобиљски, нашли су се у Малом Ташу, како би са другарима из петог разреда у који иде Емина сестра Мила, обележили Емин 14. рођендан.
У присуству породице и свих >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << родитеља "небеског одељења", уз дечју грају са оближњих справа за игру, баке и деке, породице, обележен је овај тужни дан у славу страдале деце сађењем стабла јапанске трешње, уз причу о овом стаблу и зеленилу парка.

Сви заједно, пустили су у небо 14 розе балона за 14 Еминих година, девет белих за децу и њиховог чувара Драгана, као и девет за убијене у Дубони и Малом Орашју.
Мајка Нина пожелела је да се сви заједно забаве на небеској журки, уз сузе малих, оних старијих и најстаријих.

Дељење туге, сећања на датум који је симбол неограничене радости сваког детета, повезало је неколико десетина, тужних и оних поносних што су одгајали и познавали Ему Кобиљски, неустрашиву девојчицу-девојку из задње клупе седмог два.
Заједништво родитеља, њихових породица и пријатеља, наставника и деце, није само утеха, већ решеност да се непролазна бол обузда и да се створи простор за наставак живота.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.