Izvor: RTS, 29.Sep.2023, 14:34

Петронијевић прочитао Радоичићево писмо: Ни Београд, ни никога нисам обавестио о доласку у Бањску

Адвокат Милана Радоичића Горан Петронијевић прочитао је на конференцији за медије писмо свог клијента, у којем се наводи да о свом доласку на север КиМ 24. септембра није обавестио никога, укључујући и Београд. У писму је навео и да његов повратак на север КиМ нема >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << везе са његовим ангажманом у Српској листи и да је зато поднео оставку на место потпредседника.
Милан Радоичић је у писму навео да је са сународницима 24. 9. дошао на север КиМ са намером да охрабри српски народ у пружању отпора Куртијевом режиму и "оствари сан о слободи српског народа“.

Навео је да је лично обавио све припреме и да то нема везе са његовим ранијим политичким ангажманом.
О овоме нисам обавестио никога, ни Београд ни политичко руководство на КиМ јер смо имали различите ставове о пружању отпора, наводи се у писму које је прочитао Горан Петронијевић.
"У више наврата смо се повлачили без резултата јер нам је речено да ћемо допринети деескалацији и да ће нам помоћи међународна заједница. Друга страна је то схватила као слабост“, навео је Радоичић додавши да је онда постепено окупиран север КиМ хапшењем и пребијањем Срба, а да методе отпора нису дале резултате већ ојачавале Куртијев режим.
“Српски народ прогањају са жељом да се КиМ очисти и зато смо били принуђени да делујемо и скренемо пажњу да овакав Куртијев терор нећемо трпети“, пише у писму.
Тврди да је до страдања полицајца дошло случајно. Страдала су наша тројица другара, њихова жртва неће бити заборављена, навео је Радоичић истакавши да “нису терористи него борци за слободу“.
Навео је и да његов повратак на север КиМ нема везе са његовим ангажманом у Српској листи и да је зато дао оставку на место потпредседника Српске листе.
“Спреман сам да се одазовем позиву надлежних органа“, пише у писму Милана Радоичића.
Петронијевић: Радоичић није повређен Одговарајући на питања новинара, Петронијевић је рекао да његов клијент није повређен, као и да не зна да ли је снимак на којем се он види у манастирау Бањска аутентичан.
Петронијевић сматра да нема потребе његовом штићенику да надлежни органи постављају питања, али да ће се, ако га буду звали, одазвати позиву.
"На северу  специјалне јединице тзв. косовске полиције бораве нелегално  и у супротности са резолуцијом 1244. А ако је неко нелегално тамо то су они као и неке паравојне формације. Мислим да на страни Радоичића нема одговорности, да ли ће то сматрати органи Србије остаје да се види. Они су дошли у своју земљу и у своју кућу", рекао је Петронијевић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.