Izvor: RTS, 01.Sep.2023, 08:24

Суђење Трампу преносиће Јутјуб и телевизија

По први пут у америчкој историји, камере и пренос уживо биће дозвољени на суђењу бившем председнику САД Доналду Трампу због оптужбе за покушај поништавања резултата избора.
Судија Вишег суда округа Фултон Скот Мекафи рекао је да ће дозволити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << директан пренос на Јутјубу свих повезаних саслушања и суђења која произлазе из велике, опсежне оптужнице окружног тужиоца Фани Вилис против бившег председника Доналда Трампа.

Пренос уживо ће водити суд.
Бивши председник се изјаснио да није крив у том случају. Трамп се предао прошле недеље у затвору округа Фултон, након што су он и још 18 особа оптужени за наводно учешће у "злочиначком подухвату" који је имао за циљ да поништи његов губитак на председничким изборима у Џорџији 2020. године. Трамп је оптужен за 13 кривичних дела.
Датум суђења још није одређен.
То ће бити први пут да је на суђењу дозвољено да камере сниме комплетан поступак у једном од четири кривична случаја покренута против Трампа ове године. Џорџија дозвољава камере у судници све док не ометају поступак.
Бројним фотографима је било дозвољено да уђу у судницу на неколико минута пре почетка саслушања у вези са Трамповом оптужбом у Њујорку у априлу.
Камере обично нису дозвољене у судницама у Њујорку, али су новинске организације тражиле изузетак.
Камере нису дозвољене ни у суду на савезном нивоу.
Трамп је оптужен у два случаја пред савезним судом. Један се односи на његово руковање осетљивим владиним документима након што је напустио функцију, а други на Трампов наводни покушај да заустави пренос власти после председничких избора 2020. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.