Izvor: RTS, 26.Avg.2023, 16:24

Одређен притвор четворици осумњичених за шверц две тоне кокаина

Судија за претходни поступак Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду одредио је до 30 дана притвор четворици осумњичених да су као припадници организоване криминалне групе организовали транспорт кокаина из земаља Јужне Америке до земаља >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Западне Европе и Србије.
Притвор је одређен С.К., Н.С., Н.С. и Б.К.
. Осумњиченима је притвор одређен услед постојања околности које указују на опасност од бекства, тј. на то да ће се окривљени, сваки понаособ, боравком на слободи крити или дати у бекство и тако постати недоступни правосудним органима Србије, јер постоје особите околности које указују да ће окривљени, сваки понаособ, ометати поступак утицањем на сведока, као и услед постојања особитих околности које указују да ће окривљени у кратком временском периоду поновити кривично дело, наводи се у саопштењу суда.
Тужилаштво је након саслушања на којем су се осумњичени бранили ћутањем, предложило да осумњиченима одреди притвор због опасности од бекства, да не би утицали на сведоке и због околности које указују да би у кратком временском периоду могли поновити кривично дело.
Они се сумњиче да су као организована криминална група у периоду од марта 2022. до 24. августа ове године извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. У интернационалним водама, на Атлантском океану у једрилици је 24. августа заплењено око две тоне кокаина, а једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин.
Њих је организовао, како се сумња С. К., који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница.
Ова организована криминална група је у наведеном периоду организовала транспорт кокаина ради даље продаје, на тај начин што су обезбеђивали једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање опојне дроге и ангажовали посаду.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.