Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 13:27

Дечака из Свилајнца ујела змија, превезен у Крагујевац на опсервацију

Петнаестогодишњег дечака из Свилајнца касно синоћ за руку је ујела змија отровница. На клиници у Крагујевцу је одмах добио антивиперинум серум и убрзо након тога му је било добро, кажу на тој клиници.
Дечак је довезен у службу хитне медицинске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << помоћи, збринут на лицу места и после примене прописаних медицинских процедура санитетом је превезен у Kлинички центар Kрагујевац.
Дечак је, како је за РТС рекла др Вера Бранисављевић, директорка Дома здравља у Свилајнцу, био свестан, без знакова системских тегоба са благим отоком прста руке где се десио ујед.
У крагујевачком УКЦ одмах је добио потребну терапију – антивиперинум серум и убрзо након тога је био добро, рекла је др Јелена Величковић Ђорђевић, специјалиста са одељења Инфективне клинике у Крагујевцу.
Додала је да су сви витални параметри стабилни и да је потребно да 24 сата буде под лекарским надзором.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.