Izvor: RTS, 13.Jul.2023, 19:43

Тајна служба окончала истрагу о кокаину у Белој кући - без осумњиченог

Америчка тајна служба завршава истрагу о кокаину пронађеном у Белој кући без осумњиченог. Тајна служба је обавестила Комитет за надзор и одговорност Представничког дома о резултатима истраге, потврдили су из Тајне службе.
У суштини, како су рекли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << чланови Комитета, тајна служба их је обавестила да ће истрага бити завршена у петак, и да не знају ко је унео кокаин у Белу кућу.

Кокаин је пронађен 2. јула, а Тајна служба је потврдила да је у питању дрога. Кокаин је пронађен у предворју Западног крила у делу где појединци одлажу електронику и личне предмете пре уласка, рекли су извори из Тајне службе.
Тајна служба је представницима Комитета за надзор и одговорност Представничког дома да је пронађено 0,007 грама кокаина. Чланови Комитета су информисани и да Тајна служба нема временски оквир када је кокаин остављен у Белој кући.
Могла је бити остављена тог дана, недељу дана раније или месецима пре“, рекао је представник Демикрата Џејми Раскин.
Тајна служба је у четвртак потврдила да је њена истрага завршена због недостатка физичких доказа.
Агенција је саопштила да је паковање кокаина подвргнуто отиску прста и ДНК тестирању. Такође, наводе да неколико стотина појединаца има приступ подручју где је супстанца пронађена.
Резултати лабораторије ФБИ-ја предати су тајној служби у среду и на паковању није било отисака прстију нити довољно ДНК за истражна поређења, тако да нису могли да "упореде доказе са познатим групама појединаца“. Такође није постојао видео снимак надзора који би могао да пружи траг.
Бела кућа је истакла да истрагу схвата озбиљно. Заменица главног секретара за штампу Беле куће Оливија Далтон рекла је да их је "тајна служба обавестила о исходу истраге и да разматрају информације“.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.