Izvor: RTS, 12.Jul.2023, 21:42

Пети протест "Ваљево против насиља", подршка суспендованој полицајки Катарини Петровић

У Ваљеву је пети пут одржан протест грађана "Ваљево против насиља" током којег се окупљенима обратила и суспендована полицајка Kатарина Петровић.
Kатарина Петровић ухапшена је 3. јула због сумње да је злоупотребила службени положај. Она је привремено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << удаљена са посла, ондосно суспендована, јер је против ње покренут дисциплински поступак због повреда службене дужности, а Више тужилаштво у Београду је њен случај пребацило на ваљевско тужилаштво због одавања поверљиве информације.

Kатарина Петровић, која је недавно пуштена из притвора, на почетку кратког обраћања је окупљенима на протесту “Ваљево против насиља” рекла да она није херој нити политичар.
“Ја сам само човек, једна од вас. Родитељи су нас васпитавали да будемо људи, да се боримо за истину. Мој тата и данас зна да каже ‘децо, све се пере сем образа’. Тако и учимо нашу децу. Ја нисам мајка, али сам поносна тетка. Желим за сву децу бољу Србију“, рекла је Катарина Петровић и захвалила се Ваљеву, својим колегама, грађанима Србије који су је подржали и који су били уз њу и њену породицу у тренуцима када није било лако.
Протесту у Ваљеву присуствовали су и поједини организатори београдског протеста “Србија против насиља”.
Пети по реду протест "Ваљево против насиља“, уместо у четвтак, одржан је вечерас у знак сећања на чувени Петровдански "Митинг против власти“ и у част његовог организатора Богољуба Арсенијевића Макија.
На Петровдански митинг 1999. године Ваљевци су насилно ушли у зграду Општине и протестовали против Милошевићеве власти. Митинг су тада организовали житељи ваљевске Радничке Kолоније, насеља које је претходно у НАТО бомбардовању потпуно порушено, предвођени Богољубом Арсенијевићем Макијем који је преминуо ове године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.