Izvor: RTS, 30.Apr.2023, 11:42

Брнабићева се састала са Пленковићем у Загребу

Премијерка Ана Брнабић састала се у Загребу са председником Владе Хрватске Андрејем Пленковићем. Брнабићева учествује на четвртој Великој скупштини Српског народног вијећа (СНВ) у главном граду Хрватске.
Пре почетка састанка са Пленковићем, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << премијерка Брнабић се уписала у златну књигу у згради Владе Хрватске.

 
"Хвала на гостопримству, у нади да ће узајамне посете бити редовније и чешће”, написала је премијерка у златној књизи.
Након састанка са премијерком, Пленковић је на Твитеру написао да је у дијалогу потребно решавати отворена питања и унапређивати сарадњу између Хрватске и Србије.
У делегацији са премијерком Брнабић је и министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов. 
Поред делегација из Србије и Хрватске, Великој скупштини присуствује и висока делегација из Босне и Херцеговине, односно Републике Српске. 
На Скупштини су се окупили чланови СНВ-а и представници српске националне мањине из више од 150 општина, градова и жупанија, као и представници организација српске заједнице у Хрватској.
Присуство премијерке Брнабић је од велике важности као охрабрење за Србе у Хрватској и као знак подршке коју Влада Србије пружа програмима институција српске заједнице, рекао је за председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.