Izvor: RTS, 28.Apr.2023, 13:50

Председник Србије најавио да Сокобања добија нову саобраћајницу и укључење на ауто-пут

Председник Србије Александар Вучић започео је обилазак Зајечарског округа посетом Сокобањи, где је најавио да ће врло брзо бити направљено искључење са ауто-пута код Рутевца како би се скратио пут до Сокобање за пола сата. После Сокобање Вучић је боравио на Ртању >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и у Књажевцу.
Са Вучићем су у посети и министри Хусеин Мемић, Ирена Вујовић, Јелена Танасковић, Горан Весић и Томислав Момировић.
Вучића је испред летње позорнице, на којој је закачен велики транспарент "Србија сања и снове остварује", дочекао велики број грађана.
Министар туризма Хусеин Мемић је рекао данас за Танјуг, уочи Вучићеве посете, да је Сокобања прва српска туристичка дестинација по броју ноћења са више од 760.000 годишње.
Председник Општине Сокобања Миодраг Николић рекао је уочи Вучићеве посете да је та бања на Сајму туризма привукла пажњу председника, јер је већ две године прва по броју ноћења.
Додао је да се нада да ће Вучић помоћи да се туристичка понуда Сокобање и поред тога унапреди и подигне на виши ниво.
Посету Зајечарском округу, председник Србије ће завршити у Сврљигу након обиласка дестилерије "Благојевић". Председник је раније најавио да ће кренути у обилазак Србије и да ће до краја године обићи свих 25 округа, а до сада је обишао Пчињски, Сремски и Рашки округ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.