Izvor: RTS, 23.Apr.2024, 19:14

Напад на америчку базу у Ираку, нема штете ни повређених

Америчка војна ваздухопловна база Асад на западу Ирака нападнута је понедeљак. Није било штете и нико није повређен, рекао је неименовани званичник САД, преноси Тајмс оф Израел.
Амерички званичник констатовао је да је то био други напад против >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снага САД од 4. фебруара, мислећи на прекјучерашњи напад када је на америчку базу у Сирији испаљено пет ракета из ирачког пограничког града Зумара.
Талас од 165 напада на америчке трупе у Ираку и Сирији почео је у октобру прошле године после напада Хамаса на Израел, а престали су у фебруару када су САД спровеле ваздушне нападе на мете повезане са Ираном у Ираку и Сирији.
Одговорност за већину напада преузео је Исламски отпор у Ираку, лабав савез група које подржавају Иран и који је бесан због подршке САД Израелу. Ова група није преузела одговорност ни за један априлски напад.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.