Izvor: RTS, 02.Mar.2024, 19:46

Балинт Пастор изабран за председника Савеза војвођанских Мађара

На 20. изборној скупштини Савеза војвођанких Мађара одржаној у Сенти, досадашњи вршилац дужности председника те странке, Балинт Пастор, изабран је за председника СВМ-а.
Балинт Пастор је био једини кандидат за лидера највеће политичке партије мађарске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мањине у Србији. 

"Главни задатак и даље је да се Мађари у Војводини, у Србији осећају као код куће, да све учинимо у интересу тога да се наша заједница развија, а исто тако оно што је добро за Мађаре то је добро и за Србе и све остале који са нама живе у Војводини", рекао је Пастор.
Навео је да СВМ жели да буде одговорна странка каква је била и до сада.
"Желимо да сарађујемо у постизању наших приоритета, желимо да учинимо да се развојни пројекти наших месних заједница, општина и градова остваре, желимо да будемо поносна и самостална политичка странка на политичкој сцени Србије", рекао је Пастор.
Балинт Пастор је председник посланичке групе Савеза војвођанских Мађара у Скупштини Србије и председник Скупштине града Суботице. 
Доктор је правних наука и ванредни професор универзитета на Правном факултету за привреду и правосуђе Привредне академије у Новом Саду. 
Члан је Савета Универзитета у Новом Саду и спољни члан Скупштине Мађарске академије наука.
Рођен је 3. јануара 1979.године у Суботици, син је Иштвана Пастора, дугогодишњег лидера СВМ-а који је преминуо у октобру прошле године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.