Izvor: RTS, 19.Feb.2024, 11:00

Земљотрес погодио Сарајево

Земљотрес јачине 3,9 јединицa по Рихтеровој скали погодио је Сарајево јутрос око 9.20 сати, подаци су са уређаја Федералног хидрометеоролошког завода. Нема података о материјалној штети или евентуално повређенима.
Уређаји Федералног хидрометеоролошког >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << завода су на станици Грдоњ забележили да је шира околина Сарајева погођена земљотресом јаћине 3,9 јединица Ритхера.
"Ради се о прелиминарним подацима. Према локацији чини се да се ради о тачки пресека на хоризонталном раседу који пролази кроз Сарајево и раседа који пролази кроз Горажде. Није непознато да нам овом подручју бележимо земљотресе", рекла је за Аваз сеизмолог Федералног хидрометеоролошког завода Мерјема Гењац Зукич.

Према подацима ЕМСЦ-а ширу околину Сарајева погодио је земљотрес јачине 4,2 јединице Рихтера, а епицентар је регистрован 17 километара северно од Сарајева на дубини од шест километара.
Грађани Сарајева навели су да се потрес осетио јако и да је трајао неколико секунди.
"Заљуљало у Сарајеву, заљуљало поштено", "Кратко, али снажно затресло", "Опасно је затресло", "Два кратка удара, мање од четири секунде", "Кратко, али јасно", "У Сарајеву баш задрмало"...
За сада нема информација о материјалној штети.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.