Izvor: RTS, 16.Feb.2024, 10:48

Листе чекања за болничко лечење у Бањи Ковиљачи, већи смештајни капацитети у наредне три године

Специјална болница за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи је међу добитницима сретењског ордена. Директор те установе доктор Александар Јокић истиче да је то признање за 165 година рада и круна свих признања у последњих 10 година.
Директор Специјалне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << болнице за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи, доктор Александар Јокић је за РТС рекао да је сретењски орден признање за заслуге болници која ради већ 165 година.
“Бања Ковиљача има много, много дугу историју, још из доба Илира и надаље, али оно што је краси то је да је организовано лечење почело 1858. године, када је утврђена обавеза лекара да у бањи преко лета седећи, пацијенте морају гледати и по лекарским правилима им приписивати употребу воде. Дакле, све се то десило у време династије Обреновића, а све зграде које се налазе у Бањском парку и које ми данас користимо изградила је династија Карађорђевића“, рекао је др Јокић.
Захвалио се свим радницима који су до данас радили у болници, која, истиче, из године у годину обара све рекорде посећености.
“Бања Ковиљача је од 2016. до 2019. заиста сваке године обарала рекорде у посећености, у броју запослених, у броју услуга које је пружала и мислили смо да је та 2019. година нешто што се тешко може поновити, нарочито због тога што су након тога дошле две јако тешке године са пандемијом ковида, са затварањем наше болнице и са узимањем кредита за ликвидност да бисмо успели да останемо у тим тешким временима“, каже др Јокић.
Истиче да се рад болнице 75 одсто ослања на тржиште, али да је уз помоћ Министарства здравља и Владе Србије, као и радника, успела да се опорави.
“Радили смо још боље и још више и завршили смо 2023. годину са резултатима који су импресивни, који су још и бољи него ти рекорди из 2019. године", каже др Јокић.
То се, напомиње, огледа и у приходима болнице, и у броју пацијената, и у броју услуга.
"Већ годинама уназад у Бањи Ковиљачи се тражи место више, не само када је реч о рехабилитацији, него такође и о одмору“, рекао је др Јокић.
Према његовим речима, у бањи су велике листе чекања, упркос томе што су капацитети проширени закупом додатних просторија за смештај.
“Чека се у нашој амбуланти, чека се у стационару за лечење деце, чека се у стационару за лечење одраслих. Чекају људи који долазе из иностранства, поготово људи који долазе организовано преко пензионог осигурања Аустрије. Дакле, на свим местима се чека“, рекао је др Јокић.
Напомиње да су од државе 2016. године добили на управљање зграде које се налазе у Бањском парку, за које се очекује да ће у функцији бити од следеће године, односно најкасније у наредне три године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.