Izvor: RTS, 10.Feb.2024, 16:12

Македонска полиција: Није било покушаја атентата на Куртија

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније реаговало је на информацију о наводној претњи косовском премијеру Аљбину Куртију током боравка у Скопљу, наводећи да није било никаквих покушаја атентата.
У изјави за Телеграфи Македонија, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << портпарол МУП-а Тони Ангеловски рекао је да није било покушаја убиства Куртија.

Он је рекао да је полицијско обезбеђење Куртију одређено по правилима и протоколима.
"Обавештавамо вас да током посете премијера Аљбина Куртија Скопљу није било покушаја његовог убиства. Што се тиче безбедности током посете премијера Куртија, она је организована по унапред одређеним правилима и безбедносним проценама“, рекао је Ангеловски.
Курти је новинарима након повратка из Скопља рекао да се тамо осећао безбедно и поред претњи "од појединаца и структура које имају корене у званичном Београду".
"Сазнао сам да има много претњи од појединаца и структура које имају корене у званичном Београду. Управо сам дошао из Скопља, нисам се осећао угроженим, али сам видео многе полицијске снаге које су се побринуле за састанак у Скопљу", рекао је Курти.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.