Izvor: RTS, 04.Jan.2024, 10:58

Јужнкорејски обавештајац: Ким Џонг Уна највероватније ће наследити ћерка

Кандидат за директора јужнокорејске обавештајне агенције Чо Тае Јонг рекао је да кцерку севернокорејског лидера Ким Џонг Уна, Џу Аје види као највероватнију његову наследницу.
Џу Аје, за коју се верује да је рођена 2013. године, дошла је у центар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пажње после 18. новембра 2022, када је отац довео на место лансирања интерконтиненталне балистичке ракете "хвасонг-17" током њеног првог јавног наступа, пренео је Јонхап.

Од тада су њене јавне активности биле усредсређене на војне догађаје.
Севернокорејски државни медији су почели да зову Џу Аје Кимова "поштована" ћерка, уместо као до тада његова вољена или најомиљенија ћерка, подстичући нагађања да се она припрема да буде Кимова наследница.
"На основу анализа њених јавних активности и нивоа поштовања од тренутка њеног јавног појављивања, чини се да ће Ким Џу-аје највероватније бити наследница", рекао је Тае Јонг.
Ипак, Чо истиче да јужнокорејска Национална обавештајна агенција (НИС) оставља отворене све могућности када је реч о наслеђивању власти у Северној Кореји јер је садашњи лидер Северне Кореје још увек млад и очигледно нема здравствених проблема, а има и друге рођаке који би га могли наследити.
НИС је раније саопштио да је "прерано" говорити да ли би Џу Аје могла бити наследница Ким Џонг Уна јер је Северна Кореја патријархално друштво у коме доминирају мушкарци.
Чо је рекао и да се верује да Ким има још једно дете чији је пол непознат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.