Izvor: RTS, 02.Jan.2024, 11:32

Израел појачава ударе на југу Појаса Газе, бомбардована и периферија Дамаска; На Западној обали убијено пет Палестинаца

Сукоб Израела и Хамаса – 88. дан. Израелска војска саопштила је да проширује копнену офанзиву јужно од града Газе. Палестински Црвени полумесец успоставио је први камп за расељене Палестинце у Кан Јунису. У рацијама ИДФ-а на Западној обали убијено је пет Палестинаца. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Сиријска војска саопштила је да је Израел рано јутрос извео ваздушни напад на периферију Дамаска и да је у нападу причињена материјална штета. Нападнуте локације Хезболаха у Либану као одговор на напад на север Израела, саопштио је ИДФ.
Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да проширују копнену офанзиву јужно од града Газе, али су претходно навеле да премештају хиљаду војника из палестинске енклаве због одмора и обуке.

ИДФ су, такође, истакле да су припадници Хамаса на почетку године испалили више од 20 пројектила ка јужном и централном Израелу, али да је ракете пресрела "гвоздена купола".
И током јучерашњег дана између либанског Хезболаха и израелске војске дошло је до размене ватре. ИДФ су навеле да су извеле низ напада на локације у Либану, док је Хезболах саопштио да су страдала три његова борца.
Са друге стране, Министарство здравља у Гази, које води Хамас, саопштило је да је од 7. октобра страдало укупно 21.978 Палестинаца, док је њих 56.697 повређено.
За то време, Уницеф је поновао позвао на "хуманитарни" прекид ватре у Појасу Газе, истакавши да је од почетка сукоба убијено око 8.000 деце.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.