Izvor: RTS, 29.Dec.2023, 14:04

Студенти и грађани блокирали раскрсницу Кнеза Милоша и Бирчанинове

Група студената започела је раније најављену 24-часовну блокаду раскрснице Кнеза Милоша и Бирчанинове улице. Они траже да се отворе бирачки спискови и да се утврди валидност бирача.
Студенти и грађани блокирали су око 12.40 раскрсницу улица Кнеза >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Милоша и Бирчанинове. Они су на раскрсници монтирали шаторе, звучнике, ћебад, монтажне столове, јер намеравају, како су раније најавили, да на улици проведу 24 часа. Њима су се вечерас придружили учесници протеста испред РИК-а.

Возила јавног градској саобраћаја преусмеравају се на Сарајевску, Савску, Немањину и ауто-пут ка Аутокоманди.
Студенти су се претходно окупили у подне испред зграде Министарства државне управе и локалне самоуправе, где су поновили захтев да се отворе бирачки спискови.
Један од вођа блокада Иван Бјелић позвао је окупљене да се рашире по раскрсници и блокирају саобраћај, који је, према његовим речима, "у проблему и ван блокаде".
Навео је да уколико наиђу возила Хитне помоћи, треба направити хуманитарни коридор и пропустити их.
Студенти, који већ данима организују протесте и блокаде, најавили су 24-часовну блокаду, која ће трајати до суботе у подне, када ће се скуп спојити са најављеним протестом ПроГласа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.