Izvor: RTS, 25.Dec.2023, 14:58

Ко није добио новембарски рачун за струју има право на попуст ако плати износ из октобра

Електропривреда Србије (ЕПС) је саопштила да домаћинства која нису добила новембарски рачун за електричну енергију могу остварити право на попуст за редовно плаћање уколико до 30. децембра 2023. године уплате исти износ као за октобарски рачун. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Електропривреда Србије на овај начин, како наводе, жели да изађе у сусрет редовним платишама, пошто је због хакерског напада достава преосталих рачуна за новембар изузетно отежана.
"Из безбедносних разлога и даље су ван функције портал 'Увид у рачун', као и уплате на шалтерима ЕПС-а. Због безбедносних процедура није могуће ни подношење приговора и рекламација, али ће сви приговори примљени по успостављању система бити третирани као благовремени и решени у најкраћем могућем року", наводи се у саопштењу ЕПС-а. 
Електропривреда Србије истиче и да је захвална грађанима на стрпљењу и наводи да још једном апелује на разумевање ситуације.
Такође, из ЕПС-а наглашавају и да су неистине да су од новембра рачуни увећани за 9,8 одсто како извештавају поједини медији.
"Цена ставки које се односе на енергију су кориговане за 9,8 одсто, али је просечан рачун, који у себи садржи и друге ставке, увећан за осам одсто. Подсећамо и да на основу препоруке Владе Републике Србије, ЕПС обрачунава попусте за рационалну потрошњу у износу од 20 до 40 одсто за домаћинстава која утроше мање електричне енергије него у истом месецу прошле или претпрошле године", закључује се у саопштењу ЕПС-а. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.