Uručenjem nagrada završen 40. FFS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručenjem nagrada završen 40. FFS

Uručenjem nagrada u Vrnjačkoj Banji završen je 40. Festival filmskog scenarija, na kome je od 13. avgusta prikazano 16 ostvarenja.

Jednoglasnom odlukom žirija u kome su bili reditelj i dramski pisac Nebojša Bradić (predsednik), dramski pisac i scenarista Predrag Perišić, laureat prvog FFS, i prošlogodišnji laureat, scenarista i reditelj Goran Radovanović, prva nagrada je sinoć uručena Mileni Bogavac i Stevanu Filipoviću za scenario filma "Pored mene", u Filipovićevoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << režiji.

Bogavac je istakla da je veliko zadovoljstvo dobiti nagradu na festivalu značajnom za dramaturge, a posebno što nagrada pripada i celom timu mladih glumaca i glumica.

Druga nagrada dodeljena je Nikoli Ljuci i Staši Bajac za film "Vlažnost" u Ljucinoj režiji, a treća Mirjani Karanović, Stevanu Filipoviću i Darku Lungulovu za ostvarenje "Dobra žena", koji je režirala Karanović.

Specijalna nagrada za scenario pripala je Momiru Miloševiću za film "Otvorena".

Drugu i specijalnu nagradu primio je umesto scenarista producent Ivica Vidanović, dok je Filipović preneo pozdrave Mirjane Karanović koja je na festivalu u Sarajevu.

Nagrada "Slavko Lazarević" lista "Ilustrovana politika" za najbolji scenario, odlukom žirija filmskih novinara i kritičara, koji su činili Srđan Jokanović (Ilustrovana politika, predsednik), Vladimir Džudović (Radio Beograd) i Miroljub Dugalić (Politika), pripala je Dušanu Zariću, Dejanu Vlaisavljeviću Niktu i Iliji Labalu za film "Paluba ispod Terazija".

Labalo je rekao da je to veoma važna nagrada jer su novinari i kritičari najbliži publici.

"Dušan Zarić i Dejan Vlaisavljević napravili su veoma komunikativan film, njihov žanrovski film je neka vrsta presecanja elitizma i populizma", dodao je Labalo, zahvalivši na nagradi.

Žiri grada domaćina festivala u sastavu: zamenik predsednika SO Vrnjačka Banja Dane Stanojčić, savetnik predsednika za turizam Mijomir Mihajlović i PR menadžer hotela "Solaris Resort" Maja Remetić dodelio je Rimski zlatnik sa likom cara Konstantina za doprinos 40. izdanju manifestacije glumcu Radošu Bajiću.

Bajić je čestitao Vrnjačkoj Banji što je "festival izdržao četiri decenije" i dodao da i on slavi 40 godina svoje karijere s obzirom da je na prvom Festivalu filmskog scenarija prikazan film "Sarajevski atentat" u kome je on debitovao.

"I tada sam dobio nagradu, zlatnike sa likom druga Tita. Bilo ih je više, što znači da je bilo srećnije i bogatije vreme", rekao je Bajić i obećao da će u narednim godinama pomoći festival.

U prisustvu i dela glumačke ekipe večeras je prikazan Bajićev film "Braća po babine linije", koji je izazvao veliko interesovanje publike.

Zbog loših vremenskih uslova ceremonija uručenja nagrada i večerašnje projekcije premeštene su sa Letnje pozornice u bioskop, koji nije mogao da primi sve koji su želeli da pogledaju Bajićev film.

Poslednji film na program 40. FFS je "Otadžbina" po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novkovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.