Sušica i Vodojaža pobedili u gostima

Izvor: KGsport.info, 16.Sep.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sušica i Vodojaža pobedili u gostima

Fudbaleri Sušice slavili su protiv Goča i na prethodnoj utakmici u Kragujevcu sa 5:2

Kragujevački zonaši Sušica i Vodojaža obradovali su svoje navijače, pošto su se sa gostovanja u Vrnjačkoj Banji i Kosovskoj Mitrovici vratili sa po tri osvojena boda. U 4. kolu Šumadijsko-raške zone Sušica je savladala Goča (3:1), a Vodojaža Trepču >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << (2:1). Treći kragujevački predstavnik u ovom rangu takmičenja Šumadija 1903 danas gostuje u Raški.
Posle mršavog bilansa proteklog vikenda na domaćem terenu, kragujevački zonaši Sušica i Vodojaža su se iskupili i nadoknadili izgubljeno. U derbiju ekipa koje konkurišu za vrh tabele, Sušica je posle remija sa Novim Pazarom 1928 u prethodnom kolu u Grošnici, juče odigrala mnogo bolje i zasluženo slavila u Vrnjačkoj Banji u duelu sa Gočom, koji je u prva tri kola ostvario stoprocentni učinak.
Sušičani su oprezno ušli u ovaj susret, jer je Goč u prethodnom kolu pobedio Vodojažu u Grošnici sa 1:0, ali su potajno priželjkivali bodove, što su i ostvarili.
Kragujevački zonaš organizovao je čvrstu odbranu, a brzim kontranapadima pokušavao da ugrozi gol domaćina i to mu se isplatilo. U 28. minutu bek Obradović je poveo akciju preko desne strane i idealno centrirao, a na pravom mestu pred golom Đošovića našao se Dakić i loptu poslao u mrežu.
Ovaj pogodak poremetio je koncepciju Goča, koji je očekivao i četvrtu pobedu na startu ove sezone. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za kragujevački tim. Udarac iz prekida izveo je Vladimir Bata Božović, a odbijena lopta došla je do iskusnog napadača Predraga Živadinovića, koji je rutinski loptu smestio u mrežu.
U finišu prvog poluvremena gledaoci su videli još dva pogotka, po jedan na obe strane. Domaći tim je uspeo da sredi svoje redove posle malog šoka koji mu je priredila Sušica brzim dvostrukim vođstvom. U 43. minutu posle greške veznih igrača koji su izgubili loptu na sredini terena, u kontranapadu Goč je uspeo preko Rafailovića da postigne gol i smanji prednost Kragujevčana.
Domaćini su tada verovali da mogu i do izjednačenja i preokreta rezultata u svoju korist. Međutim, ekipa Sušice brzo je pokopala nade Vrnjčana trećim pogotkom posle samo dva minuta igre.
Neposredno pred odlazak na odmor Dakić je prošao po desnoj strani i uposlio Živadinovića, koji je sa sedam-osam metara i drugi put matirao domaćeg golmana za 3:1, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor.
U drugom poluvremenu Goč je svim snagama pokušavao da anulira prednost gostiju iz Kragujevca, ali je u tome i grešio. Sigurnom odbranom Sušca je zaustavljala napade, kontrolisala igru i stvarala šanse da postigne još neki gol. Da su Živadinović, Bata Božović i Simić, trojica najiskusnijih igrača u kragujevačkom zonašu, odigrali sa više koncentracije u završnici napada, domaći tim mogao je doživi i teži poraz.
Pobedom u Vrnjačkoj Banji, Sušičani su pokazali da se mogu uhvatiti u koštac i sa konkurentima za sam vrh tabele i da su prošle subote imali samo jedan slab dan kada im je izmakla pobeda, jer imaju mnogo jaču ekipu nego u prethodnoj sezoni. Posle dva remija bila je ovo druga pobeda Sušice, koja sa osam bodova zauzima mesto u grupi ekipa u vrhu tabele.
GOČ – SUŠICA 1:3 (1:3)
Stadion: SC „Raj“ u Vrnjačkoj Banji.
Gledalaca: 150.
Sudija: Nemanja Blagojević.
Pomoćnici: Filip Lazović, Siniša Bačić (svi iz Kraljeva).
Strelci: Rafailović u 43. za Goč, Dakić u 23, Živadinović u 28. i 45. minutu za Sušicu.
Žuti kartoni: Pari, Gavrović, Stančić, Radenković (Goč), Živadinović, Mijailović, Dakić, Filipović, Marković (Sušica).
GOČ: Đošović, Đaković, Rafailović (od 63. Drašković), Tomović, Stančić, Paris,Apostolović, Stojković (od 75. N. Radenković), Slavković, Gavrović, Bogdanović (od 46. D. Radenković).
SUŠICA: Veličković, Obradović, Kukić, Mijailović (od 55. Filipović), Ljubisavljević, Đorđević, Dakić (od 69. Mirković), S. Božović (od 69. Đurić), Živadinović, Simić, V. Božović.
Drugi kragujevački zonaš Vodojaža imao je lakši posao u Kosovskoj Mitrovici, gde je protivnik  bila Trepča koja još nije osetila slast pobede, ali i obavezu da ispravi grešku iz prethodnog kola, kada je na svom terenu doživela minimalni poraz od Goča. Iako je domaćin prvi došao do prednosti, izabranici trenera Dragoslava Ristovića uspeli su preokretom da dođu do značajne pobede.
Ekipa Vodojaže odigrala je sigurno u Novom Pazaru i zabeležila pobedu
Zahvaljujući dobroj igri cele ekipe, posebno kapitena Vukovića i dvostrukog asistenta Stevića, Grošničani su uspeli da nadoknade izgubljene bodove kod kuće.
Domaćin je dobro počeo i u 15. minutu iz kontranapada preko S. Lazića uspeo da dođe u vođstvo.  Međutim, Vodojaža se nije predavala i deset minta kasnije na centaršut Stevića dobro je reagovao Milojičić i izjednačio na 1:1. Ovaj pogodak ohrabrio je kragujevačkog zonaša da krene ofanzivnije i to mu se isplatilo. U 35. minutu korner sa desne strane izveo je Stević, a pred golom Trepče najbolje se snašao Despotović i doneo treću pobedu Grošničanima u ovoj sezoni.
U komšijskom derbiju Gruža – Šumadija (Toponica) slavio je domaćin, koji je pokazao da ozbiljno konkuriše za prvo mesto. Bio je to četvrti trijumf Gržana i istovremeno čevtrti poraz „fenjeraša“, koji je bez bodova.
Fudbaleri Šumadije 1903 danas gostuju ekipi Bana u Raški, tako da može se očekivati stoprocentni učinak kragujevačkih zonaša u 4. kolu Šumadijsko-raške zone.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Zona Jug – Budućnost iz Orašja deklasirala prvoplasiranog

Izvor: juGmedia, 17.Sep.2018, 11:23

Budućnost iz Orašja je na svom terenu rezultatski pregazila trenutno vodeću ekipu Zone Jug“ OFK Niš, rezultatom 6:2 i silno motivisani spremaju se za gostovanje u Vranjskoj Banji.....Pusta  Reka je podsetila Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja ko je stariji i rezultatom 1:0 pred oko 200 gledalaca upisala...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.